En Sıcak Konular

'Başörtü dağıtıldı' asparagas çıktı!

4 Mart 2008 18:55 tsi
'Başörtü dağıtıldı' asparagas çıktı! Denizli'nin Çivril ilçesindeki Şevkiye Özel Anadolu Öğretmen Lisesi pansiyonunda kalan kız öğrencilere eşarp dağıtıldığı yönündeki iddialar asılsız çıktı.

Eşarpların bir koli içinde dağıtılmadığı, öğrenciler tarafından perşembe günü pazardan alındığı belirlendi.

Çivril Şevkiye Özel Anadolu Öğretmen Lisesi pansiyonunda kalan bir öğrencinin velisi Çetin Özbacak, olayla ilgili çarpıtma haberler yapıldığını söyledi.

Özbacak, "Nöbetçi öğretmen haddi olmadan yurda gelip çocukların dolaplarını karıştırmış ve dolap içinden 3 -5 eşarp bulup 'bunları size kim verdi?' demiş. Size bunları öğretmenler mi verdi diye sıkıştırmış. Bu çocuklar son sınıf öğrencisi ve ÖSS'ye hazırlanıyorlar. Böyle bir ortamda çocukların psikolojisi bozuldu." dedi.

Özbacak, çocuklara Kur'an-ı Kerim üzerine yemin ettirilmeye çalışıldığını da belirterek, "Çocuklara laikliğe aykırı olarak 'bu söylediklerinizi (esnafın size eşarp verdiğini) Kur'an üzerine yemin eder misiniz? Allah için, dininiz için söyleyin' diyor. Olay okul idaresine intikal edince disiplin soruşturması başlatılıyor. Aslında öğretmen hakkında soruşturma başlatılması gerekirken çocuklarımız soruşturmadan geçiyor. Kanunlarımızda ve MEB'nin mevzuatında dolabında başörtüsü olması yasak diye bir şey yok. Ama bir silah bulmuş gibi ortalığı karıştırdılar. Üzüntü duyuyoruz. Çocuğumun psikolojisini bozdular. Olayın sonuçlanmasını bekleyip biz de dava açacağız." diye konuştu.

Pansiyonda kalan öğrencilere eşarbı veren esnaf ise Afyon'un Diner ilçesinde yaşıyor. Adem Mutlu isimli esnaf, Çivril'deki pazarda tezgah açtığını belirterek, "Pansiyonda kalan kardeşlerimiz geldiler eşarp istediler. Çocuklarımıza yardımcı oldum, onlara hediye ettim." dedi.


 

 



Bu haber 359 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,560 µs