Gazze'de ölülere bile yer yok | " /> Gazze'de ölülere bile yer yok | "/>

En Sıcak Konular

Gazze'de ölülere bile yer yok

4 Mart 2008 17:12 tsi
Gazze'de ölülere bile yer yok İsrail, Gazze kuşatmasını kaldırdı ama geride yıkık dökük bir hayalet kent bıraktı. Gazzeliler, ölülerini gömecek mezar bulmakta dahi güçlük çekiyor.

Gazze'de kelimenin tam anlamıyla bir insanlık dramı yaşanırken, ölülerini gömebilmek için yer bulabilme fırsatına sahip olan sınırlı sayıda Gazze'li muhtemel İsrail saldırılarına hedef olmamak için bir an önce ölülerini defnetmeye çalışıyor. Gazze'de, özellikle de kuzey kesimdeki hastane morglarında hiç yer kalmadığı da belirtilirken, ağır yaralı ve acil ameliyat bekleyen çok sayıda Gazzeli olduğu da ifade ediliyor. Gazze Şeridinde bulunan sağlık işleri müdürü uluslar arası kanunlarca kullanımı yasaklanmış silahlarla yaralanan sivillerin çaresizliğini dile getiriyor.

Dünya Sağlık Örgütü'ne çağrı

Dr.Muaviye Hussain, Dünya Sağlık Örgütünden ve örgüt temsilcilerinden acilen Gazze'ye tıbbi malzeme ve ilaç yardımında bulunmalarını istedi.
Hastanelerden birinin acil bölümünde görev yapan bir hemşire, "Saldırılarda şehit olanların büyük bir bölümünün kimlikleri tespit edildikten sonra, birkaç dakika içinde hastaneden alınıyorlar ve hiç vakit kaybetmeden yeni şehit ve yaralılara yer açılabilmesi için şehitlerin akrabalarının gelmesi bile beklenmiyor" diyor.

Mezar için çimento bile yok

İşin daha da trajik taraflarından bir tanesi ise, mezar taşı yapabilmek için yeterli çimentoyu bile temin etmek mümkün değil. İsrail standartlarına göre çimento lüks kabul ediliyor ve Gazze'den içeri girişine izin verilmiyor. 42 yaşındaki Ebu Abdullah'ın kardeşi de bu vahşette hayatını kaybedenler arasında. Abdullah, "Kardeşimi, bir şehide uygun bir şekilde gömebilecek imkanımız olmadı" diyor. Hamas hükümetinin diyanet işleri bakanı Yusuf El Mansi, "bize yardım edecek kimse yok mu?" derken, tüm dünyaya bir de mesaj gönderiyor: "İsrail geçişleri kapatır ve çimento girişine dahi izin vermezse, Gazze Şeridine büyük bir insani felaket gelecektir".

Mısır'a yalvarış sürüyor

Gazze Şeridinde bulunan Filistin İnsan Hakları merkezi de ölülerin mezarsız ve hiçbir işaret olmadan gömülmesi hiçbir şekilde kabul edilemez, çevreye ve insanlığa zarar verecek bir durumdur" dedi. Filistinliler, Mısır'a en azından ölülere hürmeten, sınırı tekrardan açması ve çimento alabilmeleri için izin vermesi için yalvarıyor.

Timetürk



Bu haber 248 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,009 µs