En Sıcak Konular

PKK parayı altına yatırmış

4 Mart 2008 16:18 tsi
PKK’nın başta uyuşturucu olmak üzere elde ettiği kara parayı aklamak için, altın ve mücevher aldığı saptandı. Para aklamada adres ise Avrupa.

TSK’nın kara ve hava harekatları ile köşeye sıkışan yasadışı terörist örgüt PKK’nın, finans kaynaklarına ilişkin de önemli ipuçları elde edildi. PKK’nın başta uyuşturucu olmak üzere yasa dışı kaynaklardan elde ettiği paranın izini süren uzmanlar, PKK’nın yurt dışında önemli miktarda ‘altın ve mücevherinin’ bulunduğu, yasa dışı yollardan elde edilen gelirin, altınla aklandığını tespit etti. Şimdi ilgili ülkelerin, mali birimleri ile işbirliği yapılarak, altınlar başta olmak üzere PKK’nın kaynaklarına el koymanın yolları aranıyor.

Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK), emniyet birimlerinin desteği ile yürüttüğü PKK’nın finans kaynakları ile ilgili araştırmada, PKK’nın finans faaliyetlerini yürüten örgüt elemanları takip edildi. Yapılan takipler sonucunda, PKK’nın yasa dışı ve yasal olmak üzere bir çok kanaldan gelir elde ettiği ve bu gelirleri de çok ilginç yöntemlerle akladığı saptandı. Yapılan incelemelere göre, uyuşturucudan elde edilen parayla alınan altın altınlar, PKK’nın ‘kasaları’ olarak nitelendirilen kişiler tarafından saklanıyor. PKK’yı maddi anlamda da çökertmek için, ilgili ülkelerle işbirliği yapılarak, altınlar başta olmak üzere tüm maddi kaynaklarına el koymak için girişimler başlatıldığı belirtildi.

Kanlı para nasıl aklanıyor

PKK en büyük geliri uyuşturucu satışından elde ediyor. Bu gelir, Avrupa ülkelerindeki ‘yardım dernekleri’ tarafından aklanıyor. Terör örgütü adına Avrupa’nın bir ülkesinde faaliyet gösteren kişi, aynı ülkede bulunan derneğe, bağışta bulunuyor. Bu bağış, en sonunda PKK’nın kasası olarak bilinen adamların hesaplarına geliyor.

Star



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,987 µs