En Sıcak Konular

Üzeyir Garih de Ergenekon kurbanı mı?

4 Mart 2008 14:24 tsi
Üzeyir Garih de Ergenekon kurbanı mı? iyibilgi şeytanın aklına gelen soruların izini sürüyor. Ümit Sayın’ın evinde çıkan Üzeyir Garih’e ait gizli belgeler ‘gerçekte’ bize ne anlatıyor? Garih’i de, Hablemitoğlunu da Ergenekoncular mı öldürttü? Bülent Orakoğlu öyle

Ergenekon çetesi soruşturması kapsamında tutuklanıp gözaltına alınan Adli Tıp Kurumu görevlisi Doç. Dr. Ümit Sayın'ın evinde, Üzeyir Garih cinayeti ile ilgili gazete kupürleri ve bazı evraklar bulundu.

Sorgu sırasında Doç. Sayın’a, evinde bulunan işadamı Üzeyir Garih cinayeti ile ilgili haber ve evraklarla ilgili sorular soruldu.

Bunların ismini hatırlayamadığı bir gazeteci tarafından kendisine verildiğini anlatan Ümit Sayın, evraklara bu güne kadar hiç bakmadığını söyledi. Sayın, suçlamaları kabul etmeyerek, örgüt ve tutuklu sanıklarla bir irtibatı ve görüşmesinin olmadığını öne sürdü.

Cinayete kurban giden Üzeyir Garih’e ait evrakların Ergenekon çetesi kapsamında gözaltına alınan bir kişinin evinde çıkması, ‘Garih’i de Ergenekoncular mı öldürttü?’ sorularını akıllara getirdi.

iyibilgi, süreci yakından takip eden Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu’na ulaştı. Orakoğlu’nun konuyla ilgili görüşleri şöyle:

Ergenekon ile PKK’nın ilişkisi araştırılıyor

Ergenekon savcısı, PKK ile Ergenekon arasındaki irtibatlar ve eylemlerindeki paralellikleri araştırıyor. Ama şu kadarını söyleyebilirim ki bazı bulgular var.

2003 yılından itibaren Ergenekon ile PKK’nın stratejileri arasında büyük benzerlikler var. Ergenekon’un Hizbullah’la ve bazı siyasi cinayetlerle bağlantısı da araştırılıyor.

Sadece Üzeyir Gerih de değil, Hablemitoğlu cinayeti de dâhil olmak üzere siyasi cinayetlerin Ergenekon ile ilişkisi araştırılıyor.

Ergenekon hapçıları kullandı

Üzeyir Garih cinayetini işleyen şahıs hapçıydı. Olaydan sonra cinayeti işlediğini bile bilmiyordu. Ergenekon’un yapılanması içinde bu tür kişilerin kullanılması var. Garih cinayeti ve Ergenekon bağlantısı noktasında bende bilgiler var ama net cevap vermemiz operasyonu zedeleyebilir.

Savcılar ciddi bir şekilde olayın üzerine gidiyorlar. Tabi devletin içine sızan Ergenekoncular süreci baltalamak için harekete geçtiler ama devletin bu noktada ortaya irade koyması lazım.

www.iyibilgi.com özel Ömer Çakkal



Bu haber 2,435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,865 µs