En Sıcak Konular

Erdoğan: İsrail bu kanı sindiremez!

4 Mart 2008 12:41 tsi
İsrail'in, Filistinlilere Gazze'de yaptıklarını grup toplantısında değerlendiren Başbakan Erdoğan, İsrail'e tepki gösterek, 'İsrail halkı bu kadar sindiremez' dedi. İşte Erdoğan'ın sözleri:

İsrail'in Gazze'de yaşayan Filistinli sivilleri katletmesine tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "İsrail’in Filistin halkına Gazze’de uyguladığı şiddet, her türlü insaf ölçüsünü aşan bir boyuta dayanmıştır." dedi.

Pazar günü AK Parti Ankara Gençlik Teşkilatı'nın kongresinde, İsrail'e sert bir dille tepki gösteren başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında da aynı tepkisini sürdürdü. "İsrail’in Filistin halkına Gazze’de uyguladığı şiddet, her türlü insaf ölçüsünü aşan bir boyuta dayanmıştır." diyen Başbakan Erdoğan, Gazze’de yaşanan trajedi karşısında, hissiyatını dile getirdiğini ve dünden bu yana Gazze’de sükûnetin büyük ölçüde sağlanmış olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

BU KADAR KANI SİNDİREMEZLER

Önemli olan çatışmaların yeniden başlamasını engellemek olduğuna dikkat çeken Başbakan Erdoğan, İsrail halkının akan bu kadar kanı içine sindiremeyeceğini ifade etti.

"Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak, orada yükselen çığlığa karşılık vermeyi, hükümetim ve milletim adına bir insanlık borcu kabul ediyorum." diyen Erdoğan şunları şöyle konuştu. "Yalnızca mazlum Filistin halkı değil, ben inanıyorum ki, hiçbir halk, hiç bir millet ve hiçbir inancın da kabul edemeyeceği gibi, İsrail halkı da bu kadar kan ve şiddeti içine sindiremez." diye konuştu.

OLMERT VE ABBAS YARDIM İSTEDİ

Önceki gece Abbas ve Olmert ile birer görüşme yaptığını belirten Başbakan Erdoğan, bu konudaki hassasiyet ve rahatsızlığı dile getirdiğini ifade etti. "Ortadoğu'da barış sesleri ne zaman yükselse, karşılıklı adımlar ne zaman atılsa iki taraf da provokasyonlara açık hale getiriliyor" diyen Başbakan Erdoğan bu zaman zarfında şiddetin egemen olduğunu söyledi. "Şiddetin kimseye ama kimseye ama bir faydası yoktur" diyen Erdoğan, "Ne Filistin'in ne İsrail'in ne de Ortadoğu'nun geleceği, bu dehşet dengesiyle korunabilir. Biran önce barış süreci başlatılmalı herkes sorumluluk duygusu ile hareket etmelidir." diye konuştu.

Abbas ve Olmert'in barış süreci için yardım talep ettiklerini söyleyen Erdoğan, "Biz Türkiye olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Ortadoğu’da barış ve istikrarın tesisine, Filistin halkının acılarına son verecek çabalara her türlü katkıyı yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Haber 7 



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,488 µs