En Sıcak Konular

Bahçeli: TSK PKK'ya itibar kazandırdı

4 Mart 2008 12:38 tsi
Bahçeli Meclis grup konuşmasında şok sözler sarfetti. Bahçeli, TSK'nın açıklamalarında PKK’ya itibar kazandıracak terim ve sıfatların kullanıldığını söyledi.

Meclis'teki grup konuşmasında PKK'ya yönelik sınırötesi operasyonu değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TSK'nın açıklamalarındaki bazi ifadelerin PKK'ya itibar kazandırdığını söyledi


Grup konuşmasında hükümete sert eleştiriler yönelten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TSK'ya yönelik çok tartışılacak bir tespitte bulundu.

Yapılan hava ve kara harekatlarında TSK'nın kamuoyunu bilgilendirmek için yaptığı açıklamalara dikkat çeken Bahçeli, bu açıklamalarda PKK'ya itibar kazandıracak terim ve sıfatların kullanıldığını söyledi.

Bahçeli şöyle konuştu:

"TSK'nın Kuzey Irak'ta yaptığı harekatlar Genelkurmay Başkanlığı tarafından sürekli bilgilendirilmiş. Kamuoyuna görüntü ve zahiyat bilgileri verilmiştir. Genelkurmay Başkanlığı tarafından tahrip edilen hedefler hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Bu açıklamalarda teröristleri uluslararası kamuoyunda gerilla sıfatına sokacak terimler kullanıldı. TSK açıklamasındaki bazı ifadeler PKK'ya itibar kazandırıyor. Muhabere ve lojistik tesisi gibi kavramlar kullanılması teröristleri savaşan taraf gibi gösterdi."

BAŞBAKAN EZİKLİK GÖSTERDİ
21 Şubat'ta başlayan kara harekatı Türkiye tarafından büyük gururla karşılanmış ve büyük ümit ve beklentilerle karşılanmıştır. Kanlı terörün beli kırılacak umuduna kapılınmıştır. Harekatın sekizinci gününde ansızın son verilmesi ve Türk birliklerinin geri çekilmesi, ve zor bir kargaşa süreci sonunda kamuoyuna duyrulması Türk millettinde derin bir hayal kırıklığı oluşturmuştur.

Başbakan'ın, operasyon süresince gösterdiği ezklik ve kopukluk Türkiye'yi gelecek için baskılara maruz bırakmıştır.

KOPUKLUK ORTAYA ÇIKTI
Operayon sonrası ilgili kurumların kopukluğu ortaya çıkmıştır. Kaos şartları sınır ötesi operasyonun sona erdirlmesi ile devletin zirvesinde ortaya çıkmıştır.

yaklaşık 3 bin PKK milatını Barzani'nin sorumluluğu altındadır. Bunların görülmesine rağmen bu zamana kadar hiç bir tedbir alınmamıştır. Barzani sınır ötesi operasyonu TSK'nın saldırısı olarak nitelendirmiştir. Bunu bahane ederek Kuzey Irak'ta bulunan askerin bölgeden çıkarılması için de resmi girişim başlatmıştır. Kuzey Irak'taki teröristlerin büyük bölümü peşmergelerle iç içedir. Barzani ve peşmerge güçlerinin PKK'ya sağladığı desteğin kesilmesi lazımdır. ABD'nin Türkiye bu konuda siyasi ve askeri destek vermesi gerekmektedir

GERÇEKLER MUTLAKA ORTAYA ÇIKACAK
AK Parti hükümeti terörle mücadele konusunda acz içindedir ve AK parti terörle mücadele konusunda hedef küçültmüştür. Operasyonların kısa sürede sonlandırılması, PKk'ya karşı geniş çaplı bir imha planının olmadığını ortaya çıkarmıştır. Geniş çaplı plan yapılmalı ve güvenlik kuşağı oluşturulmalıydı.Sayın Başbakanın Irak'ı takdir etmesi bir siyasi aymazlıktır. Operasyon süreken Talabani'ye temsilceler göndererek AK Parti Türkiye'nin milli birlik ve bareberliğine leke sürmüştür. Sayın başbakan ne kadar gizlese de gerçekleri ileridike zaamanlarda mutlaka ortaya çıkacaktır.

BARZANİDEN ÖĞRENDİK
ABD Tütrkiye'nin aldığı meşru tedbirleri tehdit olarak gördü. Birliklerin aniden çekilmesi hayal kırıklığı ve şaşkınlık yarattı. Geri çekilme ABD'nin Dışişleri Bakanın Hindistan'dan verdiği talimatla başlamıştır. Türk kamuoyo geri çekilmeyi Barzani'nin kanallarından öğrenmiştir.

PKK İTİBAR KAZANDI
TSK'nın Kuzey Irak'ta yaptığı harekatlar Genelkurmay Başkanlığı tarafından sürekli bilgilendirilmiş. Kamuoyuna görüntü ve zahiyat bilgileri verilmiştir. TSK'nın açıklamalarındaki bazı ifadeler terör örgütü PKK'ya itibar kazandırıyor.

ABD SITMAYA RAZI EDİYOR
Türkiye'ye sınırlı bir çerçevede istihbarat veren ABD'nin terörün temizlenmesinin önüne set çeken ABD sorunu Barzani'nin gözüyle görmüştür. Bu anlamda herkes gerçekleri görmelidir. ABD Türkiye'ye "Ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye" çalışıyor. Barzani ile pazarlık başlatılması için yeni adımlar atıldı.
AKP'nin mumu yada ampülü, bu konuda da yatsıya kadar yanmış ve Başbakan Erdoğan'ın maskesi düşmüştür.

 Aktif haber



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,817 µs