En Sıcak Konular

Vural Savaş AKPlilere PKK'lı dedi

4 Mart 2008 12:27 tsi
Yargıtay eski Başsavcısı Vural Savaş, AK Parti'yi destekleyenlerin aynı zamanda PKK'yı da desteklediğini iddia etti.

Vural Savaş, "Dünyada liberal çok uluslu şirketlerin politikaları doğrultusunda liberal potlitikaları uygulayan az gelişmiş ülkeler ve kişiler yalnızca onların uşaklığını yapmaktalar. Şu anda AKP'yi destekleyenler aynı zamanda PKK'yı da desteklemekte. Onlar için AKP, PKK yok, onlar için tek düşman hala Kemalizmdir." dedi.

28 Şubat sürecinin Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş, Bursa 6. Kitap Fuarı'nda düzenlenen etkinlik kapsamında ilginç açıklamalarda bulundu.

Fuar kapsamında düzenlenen söyleşiye katılan Vural Savaş, 'Devrimci Anayasa' isimli söyleşisinde kapitalizm ve liberaliz konusunda açıklamalarda bulundu.

Liberalizmin yalnızca çok uluslu süper güçleri dahada güçlerndirdiği ve gelişmekte olan ülkeler ile yöneticileri ise yalnızca kölesi yaptığını belirten Savaş, Atatürk'ün uyguladığı dış politikanın benimsenmesi gerektiğini söyledi.

'AKP Çoktan Kapatılmalıydı'

İmamhatip liseleri ile sürdüren Vural Savaş, İmamhatip liselerinin laikliğe aykırı ve karşı devrim yapmak için kurulmuş okullar olduğunu kaydetti.

Savaş, bazı tespitlerin 15 yıl içinde bu okullardan çıkanların karşı devrim yapmak için çalışma içine girecekleri, o tarihlerinde bu günlere tesadüf ettiğini söyledi.

"BAŞSAVCI OLSAM AKP'NİN KAPATILMASI İÇİN DAVA AÇARDIM"

Yargıtay eski Başsavcısı Vural Savaş, "AKP Çoktan Kapatılmalıydı" kitabını laiklik kaygısıyla yazmadığına dikkat çekerken, "Ben şayet başsavcı olsaydım, AKP Avrupa Birliği ile müzakereler kapsamında Avrupa Parlamentosu kararları içinde imzalanan 10 ve 11. maddeler için AK Parti'nin kapatılması için dava açardım." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin ABD'nin desteğini aldığını savunan Vural Savaş, "Amerika Birleşik Devletleri bu adamı süpürmeye karar verseydi, ne tarikatlar desteği kalırdı, ne iş adamları desteği kalırdı, ne siyonist teşekküllerin desteği kalırdı, ne ikinci cumhuriyetçilerin desteği kalırdı, 3 günde sıfıra indirirler hatta bir askeri müdühalenin zemininii Türkiye'de hazırlarlardı." diye konuştu.

"3 GÜNDE 100 BİN'E YAKIN KİŞİNİN ZİYARET ETTİĞİ FUARDA 30 KİŞİYE SESLENDİ"

Yargıtay eski Başsavcısı Vural Savaş, Tüyap tarafından düzenlenen ve 3 günde 100 bin'e yakın kişinin ziyaret ettiği Bursa 6. Kitap Fuarı'nda yaklaşık 30 kişiye seslendi.

28 Şubat sürecinin Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş, Bursa 6. Kitap Fuarı'nda düzenlenen 'Devrimci Anayasa' konulu söyleşide 30 kişilik salonu dahi dolduramadı.

Çoğunluğunu aralarında ilköğretim öğrencilerinin oluşturduğu dinleyicilerin doldurduğu salonda yer yer boşluklar gözlendi. 9 gün sürecek ve yaklaşık 200 binden fazla kişinin ziyaret etmesi beklenen fuar ilk 3 günde 100 bin dolayında kişi tarafından ziyaret edildi. Buna karşın düzenlenen söyleşi programında 30 kişilik salonu dahi dolduramayan Yargıtay eski Başsavcısı Vural Savaş'ın hayal kırıklığı konuşmasına yansıdı.

Aktif haber



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,059 µs