En Sıcak Konular

Erdoğan'dan sert açıklamalar

4 Mart 2008 12:13 tsi
Erdoğan'dan sert açıklamalar Başbakan Erdoğan sınır ötesi operasyon tartışmalarıyla ilgili sert açıklamalar yaptı. İşte Erdoğan'ın "Asker bilir" açıklamaları...

Erdoğan grup toplantısında konuşuyor:

"Ne kadar kalınacağını asker bilir

TSK'nın operasyonu çok başarılı olmuştur. Ancak bazı muhalefet çevreleri bunun tam zıttını söylemektedir. Bu kişiler Türkiye'nin birlik ve beraberliğine gölge düşürmektedir.

Herkes böyle bir durumda sorumluluk duygusuyla hareket etmelidir. Rant hesaplarıyla hareket edilmez, parti kimlikler bir tarafa bırakılır, herkes teröre karşı ortak bir iradeyle hareket eder. Burada söz konusu olan birlik ve beraberliğimizdir. Baykal'a sesleniyorum. Herşey parti siyasetinden ibaret değildir. Hükümete muhalefet edeceğim diye şehitlerimize saygısızlık yapmayın. Bunu ne zaman öğreneceksiniz? Sınır ötesi harekat böyle iç politika malzemesi yapılacak birşey değildir. Her şartta konuşacak birşey bulursunuz. Son harekatta bunun bir örneğini daha gördük. Mehmetçik hiç beklemediği bir anda terör örgütüne büyük bir darbe vurmuştur. Harekatın siyasi sorumluluğu bize aittir. Eleştirilerin siyasi muattabı biziz.

"KİMSE TSK'YI YIPRATMAYA ÇALIŞMASIN"

Kara harekatı TSK ile Hükümet'in mükemmel çalışması içerisinde yürütülmüştür.
"Kimse ordumuza eleştiri yapıp Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratmasın. Harekat TSK ile mükemmel bir işbirliği içinde icra edildi. Kara ve hava harekatı ve askeri önlemler teknik konulardır. Ne kadar kalınacağını asker verir. Hükümetimiz sınır ötesi operasyon yetkisini Meclis'ten almış, ordumuz da bu konuda görevlendirilmiştir. İşlerini en iyi şekilde yapmaktadırlar.

Türkiye'nin değişim iradesi her geöen gün güçleniyor. Vatandaşlarımıza doğrudan hizmet veren yerel yönetimlerimizin de payı vardır. Onlar hem şehircilikte hem de sosyal çalışmalarda atılım göstermektedirler. Yerel yönetimlerimizi yakından ilgilendiren ve sıkıntılarını giderecek iki önemli yasal düzenleme Meclis'in gündemindedir.

Bir beledeiyeci olarak bu değerlendirmeleri yapacağım. Biz bunları siyasi rant hesabıyla yapmıyoruz. "Ülkemizi nasıl çağdaş medeniyetler seviyesine çıkartırız?" sorusunu düşünerek çalışıyoruz. Tüm dünyada yerelleşme eğilimi artıyor buna bağlı olarak yerek yönetimlerin sorumlulukları artıyor. 800 nüfuslu yerel yönetimlerimiz, mühendis, mimar çalıştıramayan yerel yönetimler ne denli katkı sağlayabilir? Biz halkı yerel yönetimden mahrum etmiyoruz ki, onların daha da gelişmesini sağlıyoruz. Yerel hizmetlerin kalitesini artırmamız şart. İnşallah bu düzenlemeler kaliteyi yükseltir.

Yerel yönetimlerde yeniden yapılanma konusu uzun zamandır konuşuluyor. Eski dönemlerde gündee alındığı halde yapılamadı. Öyle vekiller var ki, 'bu yaptığınız şey çok kötü doğru, ama Meclis'te böyle konuşmayacağız' diyorlar. Kuliste farklı, sokakta farklı olmaz.

Mahalli idareler eskiden verilen 13.3 katrilyon artırılacak yeni yasa ile 4 katrilyon artacak 17,5 katrilyon verilecek. Tek kanun altında toplanacaklar. Nüfusa ilave olarak performans ve gelişmişlik endeksli kriteri ile çalışacaklar. Gelişmişlik endeksi yükselenlere verilecek miktar da artacak.

Aktif haber



Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,618 µs