En Sıcak Konular

Gazeteciler Paşa'nın restini nasıl gördü

4 Mart 2008 10:35 tsi
Gazeteciler Paşa'nın restini nasıl gördü Org. Büyükanıt'ın dünkü 'Üniformamı çıkartırım' sözleri bugün tartışılıyor. İşte Org. Büyükanıt'ın o sözlerine köşe yazarlarının yorumlarından seçmeler.

Dört yıldızlı güvence - Güngör Mengi (VATAN)

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın dünkü açıklamalarının salt gerçeği yansıttığına inanıyorum. “Başka ordumuz yok, onu korumaya mecburuz” düşüncesinin sorumluluğu emrettiği için değil, ikna edici bulduğum için bunu söylüyorum. Türk Ordusu'nun en yüksek komutanı daha sağlam bir garanti veremezdi: “ABD çık dedi, Türkiye çıktı iddiası tamamen asılsızdır. Eğer ispat ederlerse üniformamı çıkartırım!”

Paşama sorum yok... - Bekir Coşkun (HÜRRİYET)

Genelkurmay Başkanı harekátı çok güzel anlatıyor. Uzaktan anlattığı az gelince, bu sefer medyayı çağırıp yakından anlatıyor. Ne yapacaksınız? Bizler Türk Ordusu'nun gücünü, yiğitliğini, kahramanlığını zaten biliriz paşam. Sorun o değil. Sorun; ordu, 27 yiğidini vererek kendi görevini yeterince yapmışken, siyasi sorumluluğu da üzerine alıp, AKP iktidarını kurtarmak zorunda mıdır? Her şey tabak gibi ortadayken.

Operasyon ve ABD - İrfan Sönmez (VAKİT)

Kuzey Irak'a yapılan operasyonun sona ermesi,ABD savunma bakanı Gates'in ziyareti ile Bush'un açıklamalarına denk gelmesi kafaları karıştırdı.Şimdi herkes harekatın kimin insiyatifiyle sona erdirildiğini merak ediyor. Operasyona Türkiye kendisi karar vermiş, kendisi bitirmiştir.Türk Silahlı kuvvetlerine ülke dışında operasyon yapma izninin verildiği dönemlerdeki tartışmaları hatırlayınız.. ABD önce ayak diretmiş, sonra Türkiye ile paralel düşünmek zorunda kalmıştı..

Muhasebe - Türker Alkan (RADİKAL)

Kuzey Irak'a girdik, çıktık, şimdi muhasebesini yapmaya çalışıyoruz. Muhasebenin en can alıcı noktası da 'Çıkışımız alelacele oldu, ABD baskısı mı var?' sorusuyla bağlantılı. "Dünya Bankası'ndan kredi alacağız, onun için çıktık" diyenler bile oldu.

ABD bizim harekâtın çok uzamasını istemiyordu, bunu da açıkça söylemişti. Harekât sırasında Türkiye'ye büyük teknolojik yardımda bulunan bu ülkenin 'Irak'tan hemen çıkın' diye baskı yaptığına inanmak için bir neden göremiyorum. Üstelik ABD Savunma Bakanı'nın 'İki hafta sonra çıkabilirsiniz' diye uzunca bir süre tanıdığı sırada.
Ben Irak'tan çıkmamızda ABD'nin baskısının etkili olduğunu sanmıyorum. Türk ordusunun 'Hedefe vardık' değerlendirmesinin doğru olduğuna inanıyorum.

Aktifhaber



Bu haber 322 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    12,525 µs