En Sıcak Konular

ODTÜ Rektörü'nün 'türban' cezası...

4 Mart 2008 10:21 tsi
Başörtüsü karşıtlığıyla tanınan ODTÜ Rektörü Akbulut'un skandal bir uygulamaya imza attı. Rektör, Anayasa değişikliğinin ardından 2 başörtülü öğrenciyi okula alan güvenlik görevlisini, görevinden alarak temizlik ekibine verdi.

Mecliste 411 milletvekilinin oyuyla kabul edilen ve üniversitelerde başörtüsünü serbestlik getiren anayasa değişikliğine rağmen, bazı rektörlerin başörtülü öğrencileri yine derslere almayarak anayasayı çiğnemelerine tepkiler sürerken ODTÜ’nin yasakçı Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut büyük bir skandala imza attı.
Anayasa değişikliği ile başörtüsünün üniversitelerde serbest olmasına dayanarak 2 başörtülü öğrencinin üniversiteye girmesine izin veren güvenlik görevlisi Soner Ercim’i görevinden alarak ‘temizlik’ ekibine dahil ettiği ortaya çıktı.

ODTÜ’DE BÜYÜK HUKUKSUZLUK
Vakit’in ulaştığı Soner Ercim olayı doğrulayarak, “Eğitim ve öğretim hürriyetinin engellenmesi suçuna dahil olmamak için görevimi yerine getirdim, ama cezalandırıldım” derken, kendisine Rektörlük emri gereği cezayı tebliğ eden ODTÜ İç Hizmetler Müdürü Mahmut Erevik ise, “Biz, bize söyleneni yapmakla hükümlüyüz. Memur olduğum için konuşamam” demekle yetindi.

ODTÜ’nin yasakçı Rektörü Ural Akbulut ise tüm ısrarlarımıza rağmen görüşme talebimizi geri çevirdi. Üniversite Basın Bürosu Müdürü Serpil Savaş aracılığıyla sorularımızı ilettiğimiz Üniversite Genel Sekreteri Haluk Darendeliler de sessiz kalmayı tercih etti.

MAZLUM-DER: “TAM BİR SKANDAL”
Mazlum-Der Genel Sekreteri Avukat Emre Yurtalan, anayasa değişikliği ile üniversitelerde başörtü yasağının kalktığını bir kez daha ifade ederek, düzenlemeye rağmen öğürencilerin alınmamasının suç olduğunu kaydetti. Kimsenin de yasal olmayan emri vermesine hakkı olmadığını ifade eden Yurtalan şöyle konuştu: “Bu suçu amir memur, işveren, işçi ilişkisi içerisinde işleyen bütün kişiler cezalandırılmalıdır. Fakat burada durum tam tersi olarak cereyan etmekte ve kanunu uygulayan memurlar vazifelerinden uzaklaştırılmakla karşı karşıya kalmaktadırlar. Başörtülü öğrencileri üniversiteye almayan güvenlik güçleri, rektörlerin işlediği eğitim ve öğretim hürriyetinin engellenmesi suçuna dahil olmaktadırlar. Bu suça dahil olmayarak, düzenlemeye muhalefet etmek yerine verilen emri yerine getiren güvenlik görevlisinin cezalandırılması tek kelimeyle büyük bir hukuksuzluk ve skandaldır. Mazlum-Der olarak kadrosunda bekçi yazmasına karşın temizlik işinde görevlendirilen arkadaşımıza tüm hukuki desteği sağlayacağız.”

Vakit
 



Bu haber 1,089 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,606 µs