En Sıcak Konular

En büyük kölelik davası bugün başlıyor

4 Mart 2008 08:30 tsi
İsveç tarihinin en büyük insan kaçakçılığı ve kölelik davası bugün başlıyor.

Vietnam'dan İsveç'e kaçırılan çocuk ve yetişkinlerin köle olarak çalıştırıldığı, bunlardan 20 kadar çocuğun anne-babası olarak gösterilen kişilerin gerçek biyolojik ebeveynleri olmadığı, asıl ebeveynlerinin Vietnam'da oldukları ortaya çıkmıştı.

Ülkenin bu en büyük insan kaçakçılığı davası bugün başlarken, konuya İsveç medyası büyük ilgi gösterdi.

Polisin ilk araştırması, 2004 yılında başlamış ve Ekim 2006'da Halmsta bölgesindeki 23 adreste yapılan operasyonlarla da kapsamlı bir örgüt ortaya çıkarılmıştı. Sözkonusu davada 35 kişi "ağır derecede insan kaçırma suçu"ndan ve "Yabancılar Kanunu"nu ihlalden yargılanıyor.

Bir kişi hariç, hepsinin Vietnam asıllı olduğu ve bunlardan 21'inin İsveç vatandaşı olduğu ortaya çıktı. İlk davaların açıldığı kişiler, Halmsta'da oturan 3 kadın ve 1 erkek.
Svenska Dagbladet (SvD) gazetesinde yer alan bilgiye göre, bu işi organize edenler sadece 2000 yılında 20 milyon İsveç Kronu kazandılar.

SvD'ye bir açıklama yapan Halland Bölgesi Polis Şefi Marianne Paulsson, insan kaçakçılığının 15 yıldır sürdüğünü düşündüklerini belirtti.

PARAYLA KÖLELİK

Zanlıların, Vietnam'da oturan insanlar ile İsveç'te oturumu olan insanlar arasında sahte evlilik yaptırıp İsveç'e getirdikleri ve kurbanlardan 30 bin dolar aldıkları kaydedildi.

Araştırma esnasında, gelen çocukların, geldikleri ailelerin gerçek çocukları olmadığı bilgisi de medyaya yansıdı. 2006 yılında yapılan kanun değişikliğinden sonra, DNA testleri yaptırılınca bu durum ortaya çıktı.

Biyolojik anne-babaların ise daha iyi bir hayat standardı ve eğitim imkânına kavuşmak için büyük miktarlarda paralar ödedikleri anlaşıldı.

Polis şefi Marianne Paulsson, basın açıklamasında, "Fakat geldiklerinde ise köleliğe benzer bir uygulamaya maruz kaldılar" diye konuştu.

VİETNAM MAFYASININ BAŞKA VUKUATLARI DA VAR

Vietnam mafyasının, daha önce de İsveç'in güneyindeki Västra Götaland bölgesinde narkotik kaçakçılığı, kara para aklama ve yasadışı kumar oynattıkları tespit edilmişti. Vietnamlı grupların kendi içlerinde uyguladıkları bir adalet ve cezalandırma sistemleri bulunmakta. Bu bölgedeki insanların da Halland bölgesindekiler gibi kölelik muamelesine maruz kaldıkları öğrenildi.

dunyabulteni



Bu haber 452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,081 µs