En Sıcak Konular

'Ayrımcılar tarih önünde hesap verecek'

3 Mart 2008 21:55 tsi
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, üniversitelerde başörtüsü ile eğitimi kısıtlamaya çalışanların tarih önünde hesap vereceğini söyledi.

AK Parti Samsun Milletvekili ve MKYK Üyesi Cemal Yılmaz Demir, üniversitelerde başörtüsü ile eğitimi kısıtlamaya çalışan bir kısım marjinal kesimlerin tarih önünde hesap vereceğini söyledi.

TBMM İnsan Kaynakları, Fikir, İfade, İnanç, Hürriyet İnceleme Komisyonu Başkanı Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Samsun'da yayın yapan 'Kanal S Televizyonu'nun ana haber bültenine katılarak son zamanlarda üniversitelerde yaşanan başörtüsü problemi ile ilgili soruları cevaplandırdı.

Demir, başörtüsü konusunda üniversitelerde yaşanan problemin aslında; eğitim görmek isteyen başı kapalı kız öğrencilere karşı uygulanan katı tutumun psikolojik stratejisi olduğunu ifade etti.

'HUKUK KURALLARINI ÇİĞNEYENLER TARİH ÖNÜNDE HESAP VERECEK'

Demir, "Maalesef başı kapalı diye üniversiteden içeriye giremeyen kız çocuklarımıza karşı uygulanan bu tutum psikolojik bir baskı, eğitimden uzaklaştırmaya çalışmak, eğitim görmelerini ve okumalarını engelleyerek hayatlarını güvence altına almalarını istememekten öteye geçen bir zihniyet değil. Ama buna izin vermeyeceğiz. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk kurallarını çiğneyenler, ayrım yapanlar, inançları horlayanlar elbet tarih önünde hesap verecektir." dedi.

Üniversitelerde özgürlüklerin daha çok yaşanması gerekirken, bütün dünyada bütün duvarlar yıkılmaya yüz tutarken halen Türkiye'de başörtüsünü problem haline getirmek isteyenler olduğunu kaydeden Demir, şöyle konuştu: "Meclisin arkasındaki halk desteğine rağmen, üniversitelerde laikliğin arkasına sığınarak eğitim, öğretimle ilgili kısıtlamalar uygulanmaya çalışılıyorsa bunun üzerinde iyi düşünmek lazım.

'BU BEYİN GÖÇÜNE SON VERİLMELİ'

Bu beyin göçüne bir son verilmeli. Bizim öz evlatlarımız başı kapalı olduğu halde dışarıda rahatça eğitimin alırken, kendi ülkesinde ise engelleniyor.

Bizler üniversitelerde bilimsel çalışmaların ne derece ilerlediğini, öğretim üyelerinin bilimsel konulardaki başarılarını konuşuyor olmamız gerekirken, maalesef başörtüsünü bir problem haline getirmeye çalışan bazı kesimlerin engelleri ile uğraşıyoruz. Bu çok vahim bir durum.

Bu engelleri çıkartanlar tarih önünde er geç hesap verecekler."

Kaynak: Zaman



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,643 µs