'Terör sadece askerle bitmez!' | " /> 'Terör sadece askerle bitmez!' | "/>

En Sıcak Konular

'Terör sadece askerle bitmez!'

3 Mart 2008 20:46 tsi
'Terör sadece askerle bitmez!'
Emekli Orgeneral Edip Başer, askeri bir operasyonun çapı ve kapsadığı hedefler ne olursa olsun, terör örgütünü sadece askeri operasyonla sonlandırmanın mümkün olmadığını söyledi.

Başer, Yeditepe Üniversitesinde düzenlenen ''Devrim Yasalarının Günümüze Yansımaları'' konulu panel öncesinde gazetecilerin, TSK'nın sınır ötesi operasyonuyla ilgili sorularını yanıtladı.

Edip Başer, terör örgütünün yurt içindeki uzantılarının her gün farklı şekilde ortaya çıkıp, devlete meydan okuyacak durumlar sergilediğini ifade etti.

''Askeri bir operasyonun çapı ve kapsadığı hedefler ne olursa olsun, terör örgütünü sadece askeri operasyonla sonlandırmak mümkün değil'' diyen Başer, şöyle devam etti:

''Terör örgütünün içeride yapacağı hainliklere karşı etkin bir biçimde tedbirler alabileceğiniz yasal düzenlemeleriniz noksansa, o zaman yapabileceğiniz fazla bir şey yok.

Karşınızdaki bir terör örgütü. Oraya göndereceğiniz 40 bin, 50 bin, 100 bin, 200 bin kişilik orduyla bütün mensuplarını bulup etkisiz hale getiremezsiniz. Çünkü bu terörü örgütü, onurlu bir ordu değil. Onurlu insanlardan oluşan bir ordu değil. Bunların hepsi, bir şekilde satılmış veya bir şekilde kandırılmış ve dağa çıkarılmış insanlar. Ve bunların başındakiler de kendilerine göre bir hedef tutturmuşlar ve bu hedef üzerinde kullanıyorlar örgüt üyelerini. Kendileri de rahat ve konfor içerisindeler. Köylerinden, ailelerinden kopardıkları bu gariban çocukları ateşe sürüyorlar ve dağda kurda kuşa yem ediyorlar.''

Terör örgütünün, sözde faaliyetleriyle Türkiye Cumhuriyeti'ni pes ettirmeye çalıştığını vurgulayan Başer, ''Ne elde etmeyi umuyorlar? 'Türkiye Cumhuriyeti, onların bir bağımsız veya otonom özgür unsur olarak Türk toprakları üzerinde oluşturulmalarına olanak sağlasın.' Bunun olması hayal dahil hiçbir şekilde mümkün değil'' diye konuştu.

Bu operasyonla, Genelkurmay Başkanlığının ifadelerinden de anlaşıldığı üzere, terör örgütünün, Zap ve civarında bulunan yerleşim birimindeki tüm lojistik ve alt yapı tesislerini kaybettiğini dile getiren Başer, ''Bunların yeniden oluşturulması kolay değil. Eğer boş bırakılırsa oluşturulur, ama Genelkurmay'ın ifadelerini gördünüz, Mehmetçiğin mermilerin üzerine yazdıklarını da gördünüz. Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğini tehdit edecek bir unsur o bölgede bulunduğu müddetçe Türk Silahlı Kuvvetleri gerekeni yapacaktır'' şeklinde konuştu.

cafesiyaset



Bu haber 394 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,103 µs