En Sıcak Konular

Türkiye ile İsrail'in ortak noktası!

3 Mart 2008 16:25 tsi
Türkiye ile İsrail'in ortak noktası! Gazeteci Mithat Bereket Türkiye'nin uluslararası sorunlara yaklaşım tarzını Filler üzerine tezler konulu fıkra ile eleştirirken Türkiye ile İsrail arasındaki ortak noktaya dikkat çekti...

Kuşadası'nda geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen TÜRSAB Kültür Turizmi Sempozyumu-3 toplantısına katılan gazeteci Mithat Bereket esprilerle süslediği konuşmasında Türkiye'nin turizmde yaşadığı sorunları nasıl aşabileceğine dair görüşlerini açıkladı.

Temel çözümün iyi tanıtım olduğunu söyleyen Bereket, "Ülkeyi İyi pazarlamak gerekiyor. İyi pazarlamak da iyi tanıtımla olur. İyi tanıtmak için de tanımak gerekir. Biz kendimizi iyi tanımazsak nasıl tanıtacağız. Onun için herkes kendi ülkesinin güzelliklerini, tarihini ve önemini tanımalı ki tanımak isteyenlere rahatlıkla tanıtabilsin" dedi.

Bereket, Türkiye'nin bugüne dek senelerce kendi haklılığını dünyaya anlatamadığı için pek çok alanda olduğu gibi turizmde de çok şey kaybettiğini belirterek, "Nasılsa anlarlar" politikasını eleştirdi ve şunları söyledi:

"Bizim geleneksel düşünce tarzımız şu: "Türkiye soykırım yaptı" deniyor, bunun için uluslararası çalışmalar ve lobiler yapılıyor. Onlar dünyayı bu soykırımın olduğuna inandırmak için çaba sarfederken biz seyrediyoruz ve diyoruz ki 'Biz haklıyız dünya nasılsa anlar!'... Türkiye terör belasıyla mücadele için haklılığını da aynı şekilde anlatmadan dünyanın anlamasını bekliyor... 'Biz haklıyız nasılsa anlarlar' diye diye gün gelip de herkes bizi suçlamaya kalkınca panikliyoruz: Galiba dünya bizi anlamıyor!

Ondan sonra dünyaya karşı kinleniyor ve herkesi bize karşı olduğu için düşman belliyoruz. Dünyada bütün komşuları ile kavgalı olan bir İsrail var bir de biz"

Bereket, Türklerin herkesi düşman görme psikolojisini yenme yolunda önemli adımlar attığını ve bu adımların daha da artırılması gerektiğini belirterek, "Bizden olmayana sürekli diş bilenmez. Düşmanlık düşmanlıkla yok edilemez daha da derinleştirilir. Bu ruh hali bizde o kadar kökleşmiş ki yenilmesi çok zor ama bunu başarmalıyız" diyerek konuyla ilgili bir fıkra anlattı:

"Değişik ülkelerden ekipler fillerin hayatını inceleme konusunda bir sempozyuma davet edilmişler. Her ülke kendine göre bir tezlesempozyuma iştirak etmiş. Örneğin Amerikalılar "Fillerin obezliğine nasıl çare bulunur, Fransızlar fillerin metres hayatlarının incelikleri, İtalyanlar, Fillerin cinsel hayatları, japonlar, fillerin teknolojiye ilham veren özellikleri gibi kendilerince önemli konularında tezler hazırlamışlar.

Türkiye'nin tez konusunun kapağında ise şu yazıyormuş: 'Filler: Dost mu, Düşman mı?"

Haber 7



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,959 µs