En Sıcak Konular

Büyükanıt Paşa, Baykal'a sert çıktı

3 Mart 2008 15:08 tsi
Büyükanıt Paşa, Baykal'a sert çıktı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, kara harekatının başlangıç ve bitişiyle ilgili ABD’nin etkisi olduğu iddiası için, “İspatlasınlar, üniformamı çıkarırım” dedi. 'Ameliyatta içeride parça kaldı diyen' Baykal'a ise sert çıktı: Görevi siz mi ve

Genelkurnay Başkanı Yaşar Büyükanıt, kara harekatının sürpriz bir şekilde son bulmasının ardından kamuoyunda oluşan kafa karışıklığını gidermek için akredite ettiği medya temsilcilerini karargaha çağırdı.

Brifingi bizzat Orgeneral Yaşar Büyükanıt verdi. Toplantıya tüm kuvvet komutanları katıldı. Toplantı yaklaşık iki saat sürdü.

 Büyükanıt’ın üzerinde önemle durduğu konu, harekatın ABD isteğiyle başlatıldığı ve ABD isteğiyle bitirildiği iddiasıydı. Bu iddiayı üzüntüyle karşıladıklarını belirten Büyükanıt, CHP lideri Deniz Baykal’ın harekatın bitişiyle ilgili olarak “Ameliyat bitti ama içeride parça unutulmuştur” sözleri ve harekatın ABD’nin isteğiyle bitirildiği iddiasına karşı da, “Siyasilerle polemiğe girmem ama; görevi siz mi veriyorsunuz ki, siz mi denetliyorsunuz ki ‘içeride parça kaldı’ diyorsunuz” şeklinde tepki gösterdi.

Üzerinde “Yorgun ama mağrur askerlerimiz” yazılı, harekattan dönen askerlerin fotoğrafının önünde konuşan Büyükanıt’a kuvvet komutanları ile Genelkurmay Genel Sekreteri Ergin Saygun eşlik etti. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ da, PKK’lıların toplam sayısını 2320-2640 olarak açıkladı ve yaklaşık 300’ünün “etkisiz hale getirildiğini” söyledi.

Büyükanıt’ın harekatla ilgili açıklamaları özetle şöyle:

ŞAŞIRTMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Harekat birçok kişiyi şaşırttı, ancak şaşırtmaya devam edeceğiz. Operasyonlar sürecek. Teröristlere vereceğimiz daha çok ders var.

ABD’NİN HİÇBİR ETKİSİ YOK
ABD’nin bu operasyonun başlaması veya bitirilmesi aşamasında bir etkisi yoktur. İçerden veya dışardan “Bitir” baskısı olmadı. Siyasi mesajları da biz dikkate almadık.

İSPATLANSIN ÜNİFORMAMI ÇIKARIRIM
Başlangıcı ve bitişiyle bu harekat, büyük bir taktik başarı. ABD’nin etkisi olduğunu ispatlasınlar, üniformamı çıkarmaya hazırım. Türkiye kabile devleti değil. Bunlar TSK’ya ve Türkiye Cumhuriyeti’ne haksız ve seviyesiz saldırılardır. Bu tip yorumlara saygı duymamız mümkün değil.

HEDEF KANDİL DEĞİL ZAP BÖLGESİ
Operasyonun hedefi Zap bölgesiydi. Hedef Zap’taki teröristleri etkisiz hale getirmekti. Zap eylemlerin planladığı ve yönetildiği silahlı terörün beyni.

YAZ MEVSİMİNDE BU KADAR BAŞARILI OLMAZDIK
Bu mevsim özel olarak seçildi. Zor şartları biliyorduk. Böylece dezajantajları avantaja çevirdik. Operasyonu bu mevsimde değil de, yaz aylarında yapsaydık bu kadar zaiyat verdiremezdik. Bu iklimde, bu şartlarda ve bu sürede bir operasyon, dünyada ilktir.

ARAÇ KULLANMADIK, TÜM BİRİMLER YÜRÜDÜ
Harekatta hiçbir kara aracı kullanılmadı. Generalinden erine kadar yürüyerek icra edilmiştir. Operasyonun önemli bölümü gece yapıldı. Teröristlere en büyük kayıp da gece verdirildi. Harekat, taktik başarıdır.

PKK’NIN KAYIPLARI 240’IN ÜZERİNDE
Kayıplarının 240’ın üstünde olduğu kesindir. Hava Kuvvetleri’yle vurduğumuz ağır darbeyle de büyük kayıp olduğunu biliyoruz, ama ne kadar olduğunu bilmiyoruz.

ULUSA SESLENİŞ KAYDEDİLİRKEN, HAREKAT SÜRÜYORDU
Harekat konusunda ilgili birimler aralıksız olarak bilgilendirildi. Koordinasyon tamdı. Başbakan’ın sözleri doğrudur. Ulusa Sesleniş konuşması kaydedilirken operasyon devam ediyordu.

“AMELİYATTA PARÇA KALDI” İDDİASINA YANIT
Siyasilerle polemiğe girmek istemem ama, görevi siz mi veriyorsunuz ki, siz mi denetliyorsunuz ki ‘içeride parça kaldı’ diyorsunuz.



Bu haber 1,691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,594 µs