En Sıcak Konular

AB'den, STK'lara 'destek' parası...

3 Mart 2008 15:08 tsi
AB'den, STK'lara 'destek' parası... Avrupa Birliği son Helsinki zirvesinden sonra toplumsal ve yeniden yapılanma projeleri için Türk ekonomisine destek verme kararı aldı. İşte AB'den yardım alacaklar:

Avrupa Birliği Türk girişimcilere 2008 yılı için, yaklaşık 30 milyon Euro kredi verecek.

Türk girişimciler, Avrupa Birliği fon programı kapsamında yaklaşık 30 milyon Euro bütçeye kavuşacaklar. Bu fonlar, AB'ye uyum projeleri kapsamında kullanılacak. Avrupa Birliği daha önce de verdiği kredi ve hibelerle İspanya, Yunanistan, İtalya ve Portekiz 'in gelişimine ciddi oranda katkıda bulunmuştu.

Türkiye'nin 1964 ve 1999 yılları arasında aldığı fonlar, Yunanistan'ın veto kararından dolayı 13 milyon Euro ile sınırlıydı. Vetonun kaldırılmasından sonra, Türkiye 2002 yılında 127 milyon Euro, 2003 yılında 138 milyon Euro, 2004 için 231.1 milyon, 2005' de 265 milyon, 2006' da 432 milyon ve Doğu Anadolu Gelişim Programı için 45 milyon, 10 milyon Euro kuş gribi için ve 2 milyon Euro İdari ilişkiler için fon aldı.

Toplamda 1.253 milyar Euro. Bu süreçte ayrıca AB, Türkiye'ye toplam 234 milyon Euro hibede bulundu. Hibe şartlarına göre, 232.1 milyon Euro hibenin 73 milyonu belediyelere, 47 milyonu küçük ve orta ölçekli girişimcilere, 17 milyonu kırsal alan için, 15 milyon odalar için, 11 milyon köy idareleri için ve 10 milyon kooparatifler, tarımsal gruplar, okullar ve ticari birlikler arasında paylaştırılacak. Türkiye, AB'ye tam üyelik müzakerelerini sürdürürken, AB'den aldığı fonları, bölgesel gelişim, insan hakları, kırsal gelişim projeleri, idari kapasitenin geliştirilmesi ve sınır ötesi ilişkiler için kullanacak.

SİVİL TOPLUMA DESTEK

Sivil toplum gelişim programları için Avrupa Birliği'nin Türk girişimcilere verdiği fon Türk girişimler için büyük bir fırsat. Başvuran girişimcilere, 10.000 ile 30.000 Euro arasında hibe para yardımı yapılacak.

Bu programın amacı, Türkiye'de sivil toplum organizasyonlarını güçlendirmek ve demokrasinin gelişimine katkıda bulunmak. Program, Adana, Mersin, Niğde, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Denizli, Manisa, Uşak, Aydın, Muğla, Burdur, Isparta, Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman, Şırnak, Elazığ, Bingöl, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Afyon, Bursa and Adapazarı'ndaki sivil toplum organizasyonlarına 400.000 Euro vererek destek olacak. Fondan yararlanacak olanların kapsamında, dernek ve vakıflarda kadın ve çocuk hakları, çevre, kültürel çalışmalar, insan hakları ve engelliler için çalışanlar yer alacak. Ayrıca AB, Batman ve Diyarbakır'da 2006 'da yaşanan sel felaketinden sonra, GAP bölgesindeki sel riskini en aza indrimek için gelişim programı desteğini sürdürecek. Bu program Batman, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak'da uygulanacak. Program kapsamında fondan yararlanacak olanlar 30,000 ve 150,000 euro arasında yardım alacaklar. AB, aralarında üniversiteler, ticaret ve endüstri odaları, iş adamları, ticari birlikler, kişisel eğitim merkezleri ve esnaflarında bulunduğu girişimci çalışanlara da 50.000 ile 400.000 Euro arasında maddi destek verecek.

Yeni Şafak



Bu haber 346 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,669 µs