İstiklal Marşı'nı okutmadı | " /> İstiklal Marşı'nı okutmadı | "/>

En Sıcak Konular

Akif'in torunu İstiklal Marşı'nı okutmadı

3 Mart 2008 12:58 tsi
Akif'in torunu İstiklal Marşı'nı okutmadı Kadıköy'de dün miting yapan TKP, açık hava toplantısı öncesi İstiklal Marşı'nı okutmadı. TKP'nin Genel Başkanı Aydemir Güler, Milli Marş'ın şairi Mehmet Akif'in torunu.

Türkiye Komünist Partisi (TKP), dün Kadıköy Meydanı'nda "AKP'yi İstemiyoruz" mitingi yaptı. Ellerinde dövizler ve pankartlar taşıyan yaklaşık 2 bin kişilik grup meydanda oluşturulan miting platformuna doğru ilerledi. Ellerinde sifon pompalı resim bulunan pankartlar taşıdığı gerekçesiyle polis tarafından durdurulan eylemciler daha sonra üç noktadan kontrollü olarak meydana alındı. Mitingde ilk konuşmacı olarak kürsüye TKP Genel Başkanı Aydemir Güler geldi.

"KUR’AN KURSLARI KAPANSIN"

Güler, konuşmaya başladığı sırada mitingi izleyen kalabalığın arasından bir kadın, "Biz Atatürkçü gençleriz. Neden İstiklal Marşı'nı okutmadınız. Neden saygı duruşunda bulunulmadı" diyerek platforma doğru yürüdü. Konuşmasında AK Parti'ye sert eleştiriler yönelten Güler, AK Parti'nin 12 Eylül'ün uzantısı olduğunu savundu. Adım başı her yerde Kur'an kurslarının açıldığını ifade eden Güler, "Türkiye'nin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ve Kur'an kurslarının kapatılmasına ihtiyacı var. Türkiye'nin, imamlara verilen maaşın işçi emekçilerine verilmesine ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

GAZETECİLERİ TARTAKLADILAR

Bir miting görevlisi fotoğraf çekmek için platforma çıkan muhabirlere hangi gazeteden geldiklerini sordu. Muhabirlerin hangi gazeteden oldukları başka bir görevliye bildirildi. Bunun ardından görevli Zaman, Star ve Yurt Haber muhabirlerinin platformda durmalarının yasak olduğunu söyleyerek habercileri ittirdi. İsmini söylemekten çekinen görevli, "Bunlar üç gündür 'işte o 30 provokatör' diye arkadaşlarımız hakkında haber yapıyordu" diyerek kendisini savundu. Mitinge 78'liler Vakfı, Emperyalizme Karşı Yurtsever Cephe Birliği, Nazım Hikmet Mültür Merkezi, Sanat Cephesi ve üniversite konseylerinin temsilcileri de katıldı.

Bugün



Bu haber 2,631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,979 µs