'kılıfına uygun' kıyak | " /> 'kılıfına uygun' kıyak | "/>

En Sıcak Konular

YÖK üyesinin kızına 'kılıfına uygun' kıyak

3 Mart 2008 10:29 tsi
YÖK üyesinin kızına 'kılıfına uygun' kıyak YÖK başkanlığına Özcan'ın atanmasına tepki amacıyla YÖK başkan vekilliğinden istifa eden Aybar Ertepınar'ın kızı Pınar Ertepınar Kaymakçı, önce Muğla Üniversitesi'ne araştırma görevlisi olarak alındı. Ardından da doktora çalışması için babasının ve koc

Eski YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Aybar Ertepınar'ın kızı Pınar Ertepınar Kaymakçı önce Muğla Üniversitesi'ne araştırma görevlisi olarak alındı. Ardından da doktora çalışması için babasının ve kocasının görev yaptığı ODTÜ'ye görevlendirildi.  
 
ÖSS'yi kazanamadığı halde oğlunu Yıldız Teknik Üniversitesi'ne yerleştiren Muğla Üniversitesi Rektörü Şener Oktik'in eski YÖK Başkan Vekili Aybar Ertepınar'ın kızına da 'kıyak' bir atama yaptığı ortaya çıktı. Ertepınar'ın kızı Pınar Ertepınar Kaymakçı'yı mülakatla araştırma görevlisi yapan Oktik'in, doktora için babası ve kocasının görev yaptığı ODTÜ'ye görevlendirdiği belirlendi. Aynı mülakatta öğretim görevlisi yapılan Nesrin Tüfekçi ise Hollanda'da bir üniversiteye gönderildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün YÖK başkanlığına Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı atamasına tepki amacıyla YÖK başkan vekilliğinden istifa eden Prof. Dr. Aybar Ertepınar'ın kızı Pınar Ertepınar Kaymakçı, Şener Oktik'in 'kıyak' atamasıyla ODTÜ'de doktora yapmaya başladı. Muğla Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü'ne 18 Kasım 2005'te araştırma görevlisi olarak alınan Kaymakçı, bu üniversitede hiç çalışmadan Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ndeki jeoloji bölümüne doktora yapması için görevlendirildi. Muğla Üniversitesi'nden maaşını alan Kaymakçı, 2 yıldır Muğla Üniversitesi'ne hiç uğramadı.

Gazetelerde gördüğü ilan üzerine Muğla Üniversitesi'ne araştırma görevlisi olmak üzere başvurduğunu belirten Pınar Ertepınar Kaymakçı, mülakatı kazanıp göreve başladığını savundu. Doktorasını tamamladıktan sonra Muğla'da çalışmayı arzuladığını ifade eden Kaymakçı, şunları söyledi: "Sınava 3 kişi başvurdu. 2 kişi alınacaktı. Mülakata dekanla birlikte 2 profesör katıldı. Benim dil puanım diğerlerinden yüksekti, bu yüzden başarılı oldum." Ertepınar 'Neden kocasının çalıştığı bölüme doktora için görevlendirildiği' sorusuna ise şu cevabı verdi: "Üniversite yeni açılan bölüme öğretim elemanı yetiştirmek için bizi aldı. Doktora programı olmadığı için üniversite en iyi üniversitelerde öğretim üyesi yetiştirmek ve açığını kapatmak istiyordu." Torpil iddialarını reddeden Kaymakçı, devletin üst kademelerinde görev yapan insanlar için bu tür karalamaların hep olduğunu ileri sürdü.

Muğla Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Yokaş ise Jeoloji Mühendisliği'nin yüksek lisans ve doktora programı henüz faaliyete geçmediğinden Kaymakçı'nın lisansüstü eğitim için YÖK Kanunu'na uygun olarak ODTÜ'de görevlendirildiğini ifade etti. Yokaş, işlemin kanunlara uygun olduğunu savundu.

Kemal Gürüz zamanında başkan vekili oldu

Dönemin YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz tarafından başkan vekilliğine getirilen ODTÜ İnşaat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aybar Ertepınar, görev süresi bitince ikinci kez eski Cumhurbaşkanı Ahmet Sezer tarafından YÖK üyesi yapılmıştı. Ertepınar, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın atanmasına tepki için istifa etmişti.

Zaman



Bu haber 1,075 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,952 µs