En Sıcak Konular

MİT'in elindeki katliam listesi

3 Mart 2008 10:06 tsi
MİT'in elindeki katliam listesi Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını idama gönderen mahkemenin savcı yardımcısı Baki Tuğ, MİT'in eline geçen katliam listesini açıkladı. Adalet eski Bakanı Baki Tuğ:"MİT'in arşivindeki ölüm listesinde ünlü işadamlarının da ismi var” İşte listedeki isiml

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını idama gönderen mahkemenin savcı yardımcısı Baki Tuğ, "9 Mart 1971'de komünist bir ihtilal olsaydı 3 milyona yakın insan katledilecekti" dedi ve ekledi: “Liste MİT'in arşivinde”

Aksiyon Haber Dergisi, 12 Mart 1971 askeri müdahalesine ışık tutacak çarpıcı bir söyleşiyi bugün piyasaya çıkan yeni sayısında kapak yaptı. 1972 yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı idam sehpasına çıkaran mahkeme heyetinde savcı yardımcısı olarak bulunan Baki Tuğ, 12 Mart muhtırasının arşivlerde kalan ve akıllara durgunluk verecek yönlerini açıkladı.

Tuğ, "Darbecilerin planladığı gibi 9 Mart 1971'de komünist bir ihtilal olsaydı 3 milyona yakın insan katledilecekti" dedi. Tuğ, katledilecek isimlerin listesinin de Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) arşivinde bulunduğunu öne sürdü. Tuğ, bugün o döneme ilişkin açıklamalar yapan ve aralarında çok sayıda iş adamının da bulunduğu isimlerin listede yer aldığını kaydetti. Tuğ, listenin devlet sırrı olması nedeniyle açıklanmasının doğru olmayacağını da sözlerine ekledi.

12 MART VE 27 MAYIS KIYASLANAMAZ

Baki Tuğ, 27 Mayıs darbesinin, millet iradesiyle iktidara gelen bir siyasi partiyi iktidardan düşürdüğünü anlattı. Tuğ, "Bu nedenle 12 Mart 1960 darbesinden farklıdır. 1960'da anayasal düzeni değiştirelim, biz hakim olalım, Türk insanını öldürelim, Rusya ile beraber bu işi götürelim, anlayışı vardı" diye konuştu. İki darbenin karşılaştırmasının mümkün olamayacağını ifade eden Tuğ şunları söylüyor: "Bugün bu hatayı Aydın Menderes de yapıyor. Babama da onlara da yazık oldu, diyor. 3 genç insan idam edildi diye biz mutlu mu olduk? Kanun emrediyordu, idam edildiler. Komünist bir ihtilal olsaydı, üç tane insan mı idam edilecekti? 3 milyon insan duvar dibinde taranacaklardı."

O dönemde, Devrim ve Cumhuriyet gazeteleriyle Yön, Emek ve Türk Solu dergilerinin ihtilalin yayın organı olduğunu aktaran Tuğ, "Bir nevi ihtilalin sözcülüğünü yapıyorlardı. Onlarla olan faaliyetlerimiz bizi sıkıyönetime kadar getirdi. Sıkıyönetimde de görevimizi yaptık. Bunun için de bizi hedef seçtiler, hiç pişman değilim" ifadelerini kullandı.

YUFKA DEVLET OLAMAZ

Baki Tuğ, bir ülkede derin devletten, yufka devletten söz edilemeyeceğini belirtti. Tuğ, "Devlet devlettir. Eğer devletin kendini koruma vasıtalarını derinlik olarak görüyorsanız onlara yanlış yaptırmazsınız. Yanlış yapanları alırsınız, yanlış yapmayacakları görevlendirirsiniz" açıklamasını yaptı. Susurluk skandalına da değinen Tuğ, olayın devlet tarafından bilindiğini savundu. Tuğ, "Orada bazı insanların devlet nezdinde görevleri vardır ve bunlar ortaya çıkmıştır. Hesabı olanların hesabı da görülmüştür" diye konuştu.

ÖCALAN VE PERİNÇEK GERÇEĞİ

Türkiye'de Marksist ve Leninist faaliyetleri örgütleyenlerin Abdullah Öcalan'ın Suriye'ye gidinceye kadar onunla birlikte olduğunu bildiren Baki Tuğ, "Öcalan'ı, Öcalan yapanlar şimdi aynaya bakıp kendilerini görmüyorlar. Öcalan himaye edildi diyenler, Öcalan'ı büyüten ve yüceltenlerdir" diye konuştu. "PKK'yı MİT kurdu" diyen Doğu Perikçek'i de eleştiren Tuğ, "Perinçek'in kendisi oranın elemanı mı değil mi ona bakmak gerekir" sorusunu yöneltti. Baki Tuğ, Perinçek'in dünü ile bugününün mukayese edilmesinin mümkün olmadığını belirterek, bugün Ulusalcı olan Perinçek'in Türkiye'de Kürtçü faaliyetlerin önderlerinden birisi.

Aksiyon



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,741 µs