En Sıcak Konular

Teziç'in keyfi affı öğrencileri harekete geçirdi

3 Mart 2008 10:01 tsi
Katkı payı ödemediği için üniversiteden atılan Gözde Kenter'in, Erdoğan Teziç'in emri ile af edilmesi birlerce genci hareket geçirdi.

Katkı payı ödemediği için üniversiteden atılan ve İdare Mahkemesi'nde açtığı davada da haksız bulunan Gözde Kenter'in, dönemin YÖK Başkanı'nın emri ile okula dönebilmesi öğrenci affı bekleyen birlerce genci hareket geçirdi.

Eğitim Hakkı Portalı editörü Hasan Uçar, "Eğitimimize devam etmek için de mi tanıdığa ihtiyacımız var" dedi.

Marmara İletişim Fakültesi'nden 2004 yılında mahkeme kararıyla atılan Gözde Kenter isimli bir öğrencinin dönemin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in yazılı emriyle yeniden üniversiteye alındığı iddiaları ile ilgili haberlerin basına yansıması, öğrenci affı bekleyen binlerce öğrenciyi hareket geçirdi.

Af talep eden eski öğrenciler tarafından kurulan ve on binlerce üyesi bulunan Eğitim Hakkı Portalı "www.af2008.org" editörü Hasan Uçar, binlerce öğrencinin aynı nedenden okuldan atıldığını, buna karşın üniversitelerine dönemediğine dikkat çekti.

"AYNI DURUMDA BİNLERCE GENÇ VAR"

Uçar, yaklaşık 1 yıldan fazladır üniversitelerine dönmek için öğrenci affını mücadelesi veren öğrenciler olarak bu haberi büyük bir şokla karşıladıklarını ifade ederken, "Aynı şekilde aramızda kayıt parasını maddi imkânsızlıktan ödeyemediği için ayrılan binlerce arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımızın suçu bir tanıdıklarının olmaması mıydı? Eğitimimize devam etmek için de mi tanıdığa ihtiyacımız var" dedi.

Öğrenci affı çıkıncaya mücadele edeceklerini dile getiren Hasan Uçar, "Bu mücadelede de ne kadar haklı olduğumuzu tüm kamuoyu çıkan haberlerden sonra daha iyi anlayacaktır" diye konuştu. Söz konusu haberde Gözde Kenter isimli gencin katkı payı ödemediği için üniversiteden atıldığı ve İdare Mahkemesi'nde açtığı davayı da kaybettiği bildirilmişti. Kenter'in dönemin YÖK Başkanı Prof. Dr. Teziç'in emriyle okula döndüğü savunulan haberde, Kenter'in bir YÖK üyesinin akrabası olduğu iddia edilmişti.

dunyabulteni



Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,962 µs