En Sıcak Konular

Hristofyas Atina'ya Talat Ankara'ya

3 Mart 2008 09:44 tsi
Kıbrıs ile ilgili son gelişmeler ile adada yaratılan yeni durum, hem Ankara’da, hem de Atina’da ele alınacak.

Yeni Rum Cumhurbaşkanı Hristofyas, Yunanistan hükümeti ile temaslarda bulunmak üzere yarın Atina’ya gidiyor. KKTC Cumhurbaşkanı Talat, ise Perşembe günü Ankara’ya geliyor.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde 24 Şubat’ta yapılan ikinci tur seçimlerde galip çıkan Akel lideri Hristofyas, yemin ederek resmen göreve başladıktan sonra ilk yurt dışı ziyaretini gerçekleştirmek üzere yarın Atina’ya gidiyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, ise, Perşembe günü Ankara’ya geliyor. Ankara’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek olan Talat ile yapılacak görüşmelerde, BM Genel Sekreteri’nin gözetimindeki Kıbrıs müzakere sürecinin yeniden başlaması konusu üzerinde durulacak.

Aynı konunun, Hristofyas'ın Atina’daki temaslarda ağırlıklı gündem maddesi olması bekleniyor. Hristofyas, Perşembe gününe kadar kalacağı Yunanistan’da Cumhurbaşkanı Karolos Papulias, Başbakan Kosta Karamanlis ve siyasi parti liderleri ile bir araya gelecek.

Rum seçim sonuçlarının belli olmasından sonra telefonla görüşen Talat ve Hristofyas, Kıbrıs'ta çözüm yana tavrı sergilerken bu amaçla masaya oturmaya hazır olduklarını da belirtmiş bulunuyorlar.

Ankara'daki Türk hükümeti ise, Rum seçiminden sonra Kıbrıs’ta kapsamlı çözüm bulma çabalarının hızlanacağı beklentisini defalarca dile getirirken bu fırsatın kaçırılmaması öneminin altını çizdi.

LOKMACI KAPISININ AÇILMASI

Gerek Ankara'da, gerekse Atina'daki görüşmelerde iki toplum arasında "güven artırmaya" yönelik bir çaba çerçevesinde Lefkoşa'daki Ledra Caddesinde Lokmacı Kapısının açılması konusunun da ele alınması bekleniyor. Talat ve Hristofyas, Lokmacı Kapısı'nın açılmasını isteğini de ifade etmiş bulunuyorlar.

hurriyet



Bu haber 352 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,384 µs