En Sıcak Konular

K.Irak'a yeni harekât beklentisi!

3 Mart 2008 08:37 tsi
K.Irak'a yeni harekât beklentisi! Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’tan çekilmesine rağmen sınır bölgelerindeki hareketlilik devam ediyor. Bölgede, yakın zamanda yeni bir kara harekâtının olabileceği belirtiliyor.

Yeni harekât bekliyorlar

Sınırda bekletilen askeri birliklerin bir bölümü terör örgütü PKK’nın eğitim kampı Haftanin ile İran sınır hattındaki Hakurk bölgelerinin karşısına sevk edildi. Sınır köylerinde oturanlar evlerine dönmeye başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’tan çekilmesine rağmen sınır bölgelerindeki hareketlilik devam ediyor. Bölgede, yakın zamanda yeni bir kara harekâtının olabileceği belirtiliyor.

Sınırda bekletilen askeri birliklerin bir bölümü de terör örgütü PKK’nın eğitim kampı Haftanin ile İran sınır hattındaki Hakurk bölgelerinin karşısına sevkedildi.

Sınırda hareketlilik sürüyor

TSK’nın kara operasyonuna son vererek bölgeden çekilmesiyle birlikte, sınır köylerinde oturan aileler evlerine dönmeye başladı.

Harekât nedeniyle sınır hattından çekilen peşmergeler de kontrol ettikleri alanlara yeniden yerleşti. Harekât nedeniyle, başta Zap olmak üzere sınırdaki kampları boşaltarak çevreye yayılan militanların da yeniden eski yerlerine ulaşmaya çalştığı öğrenildi.

TSK’nın Kuzey Irak’tan çekilmesine rağmen sınırdaki hareketlilik sürerken, Türk askeri, Kuzey Irak Kürt yonetimi tarafından da yakından izleniyor. Harekât sonrası geri çekilen askeri birliklerin büyük bölümünün Şırnak’ın Uludere ile Hakkâri’nin Şemdinli ilçelerinin sınır hattında bekletildiği öne sürüldü.

Ağır silahlar bölgede

Sınıra konuşlandırılan tank, top ve diğer ağır silahların da halen bölgede olduğu ve teyakkuz durumunun devam ettiği gözlendi. TSK’nın hedefinin örgütün eğitim, lojistik ve Türkiye’ye geçiş alanı olarak kullandığı Uludere’nin karşısındaki Haftanin ile İran sınır hattındaki Hakurk olacağı belirtiliyor.
Birliklerin bu noktada bekletilmesinin nedeninin, iki bölgeye de en kısa sürede karadan ve havadan kapsamlı bir operasyonun gerçekleştirebileceği ihtimali olduğu dile getiriliyor.

Bu arada TSK’nın Kuzey Irak’tan erken çekilmesi bölgede de şaşkınlıkla karşılandı. Amediye ilçesi ile Bamerni kasabasında da sokağa dökülen halk, sınır ötesi harekâtı protesto etti.

 
milliyet



Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,382 µs