İnönü'de zirve savaşı | " /> İnönü'de zirve savaşı | "/>

En Sıcak Konular

İnönü'de zirve savaşı

2 Mart 2008 16:23 tsi

İnönü'de zirve savaşı Beşiktaş-Galatasaray derbisine sayılı saatler kaldı. İki takımda da önemli oyuncular eksik. İşte derbinin ayrıntıları...

TÜRK futbolunun asırlık iki çınarı; Beşiktaş ile G.Saray bu akşam 320. kez karşı karşıya gelecek. Lider G.Saray, ligin ilk yarısında seyircisiz maçta 2-1 yendiği ezeli rakibine rakip sahada da üstünlük sağlayıp koltuğunu sağlama almak istiyor.

Zirveden kopmama peşindeki Beşiktaş’ın ise, daha önce 2 kez değerlendiremediği ve 137 hafta sonra ayağına kadar gelen liderliği rakibinden devralmak için kazanmaktan başka bir çaresi yok.

BJK İnönü Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak ve Lig TV’den naklen yayınlanacak karşılaşmayı, Bünyamin Gezer, Erhan Sönmez ve Mustafa Sönmez üçlüsü yönetecek.

BEŞİKTAŞTA BOBO YOK

Zorlu karşılaşma öncesi iki takımın da önemli eksikleri var. Ev sahibi Beşiktaş’ta sakatlıkları bulunan Cisse, Bobo, Mehmet Sedef ve Serdar Kurtuluş derbide forma giyemeyecek.

GALATASARAY'DA LİNCOLN YOK

G.Saray’da ise kırmızı kart cezalısı Lincoln’ün yanı sıra, hasta olan Ayhan ve sakatlıkları bulunan Uğur, Serkan ve Hasan takımlarındaki yerlerini alamayacak.

İSTATİSTİKLERDE GALATASARAY ÖNDE

Geride kalan 23 haftanın istatistiklere yansıyan rakamları G.Saray’ı ön plana çıkarıyor. Ancak, maçın İnönü Stadı’nda olması seyircisi önündeki Kartal’ın en önemli avantajı. Bu akşamki derbiye etki edebilecek unsurlardan birisi kalelere atılacak şutlar... G.Saray, bu sezon Süper Lig’de oynadığı 23 maçta 397 şut atarken kaleyi en çok deneyen takım oldu. Sarı kırmızılılar 164 isabet ve yüzde 41’lik bir oran tutturdu. Toplam 293 şutla ligde bu alanda 10. sırada yer alan Beşiktaş, 129 isabet ve yüzde 44’lük isabet oranıyla ligin en iyisi...

GALATASARAY ÇOK GOL ATIYOR

Devlerin bu sezonki en belirgin özelliklerine gelince... G.Saray, 23 maçın 14’ünde ilk golü atan takım olurken, bu karşılaşmaların tamamında 3 puana ulaşmayı başardı. Cimbom, ilk golü attığı maçların hepsini kazanan tek ekip konumunda. Aslan, ilk yarısını önde bitirdiği 9 lig maçını da kazanmayı başardı.

BEŞİKTAŞ İLK GOLDEN SONRA KAZANIYOR

Beşiktaş ise bu alanda farklı bir özelliğe sahip. 10 maçta ilk golü kalesinde görüp mağlup duruma düşen Kartal, bu karşılaşmaların 7’sini çevirip (yüzde 70 kazanma yüzdesi yakaladı) ve ilk golü yediği maçları en çok kazanan takım oldu. Beşiktaş, bu 10 maçın 1’inde berabere kalırken, sadece G.Saray ve Kayserispor deplasmanında kaybetti.

LİGDE ÜSTÜNLÜK KİMDE?

Öte yandan 84 yıllık ezeli rekabette G.Saray’ın galibiyetlerde 111-101, gollerde de 446-423 üstünlüğü bulunuyor. Ligdeki 97 maçta sarı kırmızılılar, ezeli rakibine 34’e 26 üstünlük sağlamış durumda. G.Saray, İnönü Stadı’ndaki maçlarda da (155 maçın 56’sını G.Saray, 44’ünü Beşiktaş kazandı) üstün olan taraf. Ancak sarı kırmızılılar, Dolmabahçe’de son 11 maçın yalnızca 1’inden (2005-06’da 2-1) galip gelirken, 4 maçı Beşiktaş kazandı, 6 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

PAF DERBİSİ ÜMRANİYE'DE

BEŞİKTAŞ ile Galatasaray arasındaki ezeli rekabetin heyecanı bugün PAF Ligi’nde de yaşanacak. Her iki kulübün genç futbolcuları, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde, saat 13.30’da karşı karşıya gelecek. Sezonun ilk yarısında yapılan maçta Beşiktaş, son 3 sezonun şampiyonu G.Saray’ı rakip sahada 4-3 yenmişti.

ASLAN'IN KOZU  HAKAN

TÜRK futbolunun rekortmen golcüsü Hakan Şükür, derbi maçta G.Saray’ın en büyük kozlarından biri olacak. Bugüne kadar Beşiktaş ağlarını 13 kez havalandıran Kral, bu gollerin 10’unu İnönü Stadı’nda kaydetti. Hakan’ın gol attığı 10 maçın sadece 1’inde sahadan yenik ayrılan G.Saray, 5’ini kazanırken 4 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı.

HOLOSKO GELDİ, KARTAL COŞTU

BEŞİKTAŞ, Holosko’nun gelişiyle birlikte gol yollarında coştu.

Holosko, 2’si ligde 2’si kupada olmak üzere 4 gol attı. Beşiktaş, son 6 resmi maçta rakip fileleri 19 kez havalandırmayı başardı. Beşiktaş, son 6 iç saha maçının tamamında gol yerken, hepsinde en az 3 gol kaydetti.

ANKETLER NE DİYOR

İNTERNET sitelerindeki anketlerde, derbi maçta Galatasaray’a şans verenlerin oranı yüksek. Ev sahibi olmasına rağmen Beşiktaş’ın galibiyetine fazla şans verilmiyor.

İDDİA'NIN BAHİS ORANLARI YAKIN

SÜPER Lig’de Beşiktaş ile G.Saray arasında yapılacak derbi maç öncesi İddaa’nın verdiği bahis oranları birbirine yakın gözüküyor. İddaa, dev maçta ev sahibi Beşiktaş’ın galibiyetine 2.20, deplasman takımı Galatasaray’ın galibiyetine 2.50, beraberliğe ise 2.90 oranında değer veriyor.

MART AYINDA EŞİT KAZANDILAR

BEŞİKTAŞ ile G.Saray bu akşamki derbi maçla birlikte, mart ayında 38. kez karşı karşıya gelecek. Ezeli rakipler mart ayında daha önce yaptıkları 37 maçta 13’er galibiyet alırken, 11 maç da berabere sonuçlandı. Kara Kartallar’ın 43 golüne, Cimbom 37 golle karşılık verdi. İki takım mart ayında en son geçen sezon yine BJK İnönü Stadı’nda karşılaşmış ve 3 Mart’ta yapılan maçı Beşiktaş 2-1 kazanmıştı.



Bu haber 326 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,413 µs