En Sıcak Konular

Ersoy'a DTP'den jest!..

2 Mart 2008 15:02 tsi
Juri üyeliği yaptığı bir televizyon programında, TSK'nın sınır ötesi operasyonuyla ilgili konuşurken, eleştirel sözler sarfederek ve şarkıcı Gündeş'le tartışmaya girerek dikkatleri üzerine çeken Bülent Ersoy'a DTP'den jest..Ne mi?

Batman Belediyesi, Bülent Ersoy’u Ekim ayında düzenleyeceği festivale davet ederken, bir yandan da adını kentin işlek bir caddesine vermek için hazırlığa başladı.

Batman’da daha önce pek ilgi görmeyen Bülent Ersoy’un, bir televizyon programında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kara harekatıyla ilgili sarf ettiği eleştirel sözlerinin ardından, kaset ve CD'leri satış patlaması yaptı. Batman Belediyesi de, Bülent Ersoy’u Ekim ayında düzenleyeceği festivale davet ederken, bir yandan da adını kentin işlek bir caddesine vermek için hazırlığa başladı.

Juri üyeliği yaptığı bir televizyon programında, TSK'nın sınır ötesi operasyonuyla ilgili konuşurken, eleştirel sözler sarfederek ve şarkıcı Ebru Gündeş'le tartışmaya girerek dikkatleri üzerine çeken Bülent Ersoy, bir anda Güneydoğu’da, ‘En sevilen’ sanatçı haline geldi. Daha önceleri hiç ilgi görmeyen Ersoy’un kaset ve CD'lerinin satış patlaması yaptığı ve Kürtçe kasetleri bile solladığı belirtilirken, Batman’daki 8 müzik marketi son bir haftada raflarındaki Ersoy’un kasetlerinin büyük bölümünün satılması üzerine yapım şirketlerine yeni siparişler verdi.

Ersoy’un ‘Maazallah’, ‘Öptüm’, ‘Sefam olsun’, ‘Yüz karası’, ‘Bir sen bir de ben’, ‘Canımsın’, ‘Benim dünya güzellerim’, ‘Düşkünüm sana’, ‘Beddua’ ve ‘Orkide’ almümlerinden oluşan kaset ve CD’lerden son bir haftada Batman’da 780 adet satıldığı açıklandı

KÜRTÇE KASETLERİ GEÇTİ
Batman’da müzik market işleten Yunus Gülsever ve Yılmaz Binici, bir ay öncesine kadar bir tane bile satamadıkları Bülent Ersoy kaset ve CD'lerinin satışında bir anda patlama yaşandığını belirtti. Ersoy’un hayranlarının çoğalmasıyla raflardaki kasetlerinin çoğunun tükendiğini anlatan Yunus Gülsever ile Yılmaz Binici, “Star TV’deki o programın ardından, birden bire Bülent Ersoy’un kasetlerine ilgi arttı. Daha önce ayda 1- 2 tane bile satılmayan kasetl ve CD'lerin satışında bir anda patlama yaşandı. Herhalde bu da son konuşmasından kaynaklandı. İstanbul’daki müzik firmalarına yeni albüm siparişi verdik. Hayranları, ‘Bu kadının sesi gerçekten güzelmiş, bize sesi hoş geliyor’ deyip 5 ile 10 YTL arasında satılan CD ve kasetleri, fiyatına bakmadan satın alıyor” diye konuştular.

ADI CADDEYE VERİLECEK
Batman’ın DTP’li Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Ekim’in ilk haftasında Ersoy’u davet edecekleri Kültür ve Sanat Festivali'nden önce, adının da Belediye Meclisi tarafından kentin en işlek caddelerinden birine verilmesini önereceğini söyledi. Yörede uzun süredir çalınan Kürtçe kasetlerle Bülent Ersoy albümlerinin artık yarışır hale geldiğini kaydeden Başkan Kalkan, “Bu gidişle Bülent Ersoy’un kasetlerinin satışı, Kürtçe kasetleri geçecek. Yöre insanı, cesaretli çıkışından ötürü onun kasetlerini dinlemeye başladı. Batman’da artık çay bahçeleri ile kahvelerde Ersoy’un kasetleri çalınıyor” dedi.

Batman Kahveciler Odası Başkanı Davut Ağar da, kahvelerde vatandaşın isteği üzerine Bülent Ersoy’un kasetlerini daha çok çaldıklarına dikkat çekerek, “Bir anda herkes Bülent Ersoy dinlemeye başladı” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?
Şarkıcı Bülent Ersoy, söz konusu yarışma programında, “Eğer doğurganlık özelliğim olsaydı, çocuk doğurmuş olsaydım; birileri masa başında ‘Sen bunu yapacaksın, o da bunu yapacak’ diyecek, ben de doğurduğum çocuğu toprağa vereceğim. Var mı böyle bir şey ya?” demişti.

Bu sözleri salonda bulunanlar tarafından alkışlarla karşılanan Ersoy, “Bir çocuğun ne demek olduğunu ben sizler gibi bilemem. Ben anne değilim, hiçbir zaman da olamayacağım. Ama insanım; insan olarak onları toprağa vermek... O anaların yüreğinin nasıl alev alev, cayır cayır yandığını ben anlayamam, ama anneler anlar.” diye devam etti. Günümüzde yapılan savaşların geçmiştekilerden çok farklı olduğunu da vurgulayan Ersoy, “Bu normal şartlar altında bir savaş değil. Orası yazıyor, herkes de onu oynamak mecburiyetinde kalıyor. Entrika var bunun ucunda, entrikalarla başa çıkamaz.” diye konuştu.

‘OĞLUNUN ÖLÜSÜNÜ ELİNE ALIRSIN’
Bülent Ersoy, bu sözlerine karşı çıkarak, “Allah inşallah asker annesi olmayı nasip eder. Anlı şanlı bir oğlum olur da askere yollarım” diyen Ebru Gündeş’e, ise “Ondan sonra da ölüsünü eline alırsın” diye yanıt verdi.

Gündeş’in ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sözlerine ise, “Hep aynı klişe laflar, hep bunu söylüyoruz. Çocuklar gidiyor, kanlı gözyaşları, cenazeler... Ben sizlerle aynı fikirde değilim. Neden buna oyuncak oluyoruz” diye tepki gösteren Ersoy, “Tamam, vatan bölünmez ama, göz göre göre de... O zaman bütün analar doğurun, verin toprağa, bu mu yani? Tabii ki, pabucumuzu giymeden hepimiz elimizden geleni yaparız. Ama, neden hep boşa kürek sallıyoruz?” dedi.

Hürriyet




Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,508 µs