En Sıcak Konular

Rusya, istikrar için Medvedev'e oy veriyor

2 Mart 2008 14:26 tsi
Rusya'da iktidar değişiminin önemli aşamalarından biri olan başkanlık seçimleri için yağmur ve kara rağmen halk sandığa gidiyor.

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'in öncülüğünde ülkenin yeniden ayakları üzerine doğrulduğunu düşünen halk Putin'in işaret ettiği başbakan birinci yardımcısı Dmitri Medvedev'e oylarını verdi. Medvedev'in yüzde 70 civarında oy alarak başkan seçilmesi bekleniyor.

Sandık başlarında oylarını kime verdiğini sorduğumuz Rusya halkının büyük çoğunluğu "İstikrara, yani Medvedev'e oy verdik" dedi. Oyunu istikrar için verdiğini söyleyen Vladimir İvanov, emeklilik maaşının yükselmesini istiyor. Hayatından memnun olduğunu ifade eden İvanov, bu durumun bozulmasından endişeli.

Yine istikrar için oyunu kullandığını söyleyen Yuriy Yurçenko'ya göre Putin tarafından başlatılan projeler sonuna kadar götürülmeli. Yurçenko Medvedev'den Putin'in planı doğrultusunda haret etmesini bekliyor. Herkesin Medvedev'e oy vermek için sandığa gitmesi gerektiği söyleyen genç bayan İrina Şipovalova'ya göre ise Medvedev ülkenin istikrarını koruyacak ve ülkeyi daha iyi günlere taşıyacak.

"MEDVEDEV BAŞKAN OLMAYI HAK EDİYOR"

Çocukları ve torunları için Medvedev'e oy verdiklerini söyleyen seçmenin en büyük isteği ekonomik alanlarda halkın cebine giren paranın biraz daha artması. Yaşlı teyze Regina Semenova Medvedev'e oyunu verdiğini söyleyerek, "Bence o çok dürüst ve iyi bir insan. Devlet Başkanı olmayı hak ediyor. Ülkemizin daha da güzelleşmesini sağlayabilecek bir kimse varsa, o da Medvedev'dir" değerlendirmesini yaptı.

Tüm adaylara karşı olduğunu, seçimlerin gerçekleşme şeklini beğenmediğini ifade eden seçmenlerle birlikte, Komunist Parti lideri Gennady Zyuganov'a da oy verdiklerini ifade edenlerle karşılaştık.

Kendisine gösterilen seçeneğe oy vermek istemediğini söyleyen bir başka seçmen de bu yüzden oyunu Zyuganov'a verdiğini söyledi. Geçmişi özlediğini, bunun için de oyunu Zyuganov'a verdiğini ifade eden Valery İvanoviç de düzen ve huzur istiyor.

Aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti adayı Vladimir Jirnovski ve Demokrat Parti adayı Andrey Bagdanov'a oy verdiğini söyleyen seçmene rastlamadık. Ancak Zyuganov'un yüzde 15, Jirnovski'nin de yüzde 11 civarında oy alması bekleniyor. Bagdanov ise yüzde 1'i ancak bulacak.

Moskova Devlet Üniversitesi seçim merkezi başkanı Vladimir Gorlov, halkın tercihinin oluşumunda sosyal ve ekonomik meselelerin öncelikli olduğunu ifade ederek, "Dış politika ya da iç politika çok etkili olmuyor. Bunlar ikinci planda." değerlendirmesinde bulundu. Katılımın beklenenden daha iyi olduğunu belirten Gorlov, merkeze gelerek oy kullanan insanlara karanfil dağıttıklarını söyledi.

Moskova'da oyunu kullanan Medvedev kendini çok iyi hissettiğini kaydederek seçimler yerine hava durumunu değerlendirdi. Medvedev basın mensuplarına hitaben, "Yağmur yağmasına rağmen, bahar geliyor." dedi.

zaman



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,142 µs