En Sıcak Konular

BM'nin çağrısına meydan okudu!

2 Mart 2008 14:06 tsi
BM'nin çağrısına meydan okudu! BM, Gazze'deki şiddete bir an önce son verilmesini isterken, İsrail Başbakanı Olmert, "Bizi kimse engelleyemez" dedi.

Gazze'deki saldırılar üzerine olağanüstü toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, Gazze Şeridi'ndeki şiddete bir an önce son verilmesini çağrılarının aksine, İsrail Başbakanı Ehud Olmert, "Saldırılarımız sürecek. Bizi kimse engelleyemez" diye karışılık verdi.

İsrail-Filistin arasında tırmanan gerginlik nedeniyle olağanüstü toplanan BM Güvenlik Konseyi, Gazze Şeridi'ndeki şiddete bir an önce son verilmesi çağrısında bulundu. BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ise İsrail'i aşırı güç kullandığı için kınadı.

Ki-Moon, "İsrail'in roket salrıdılarına karşı kendisini konumasını haklı buluyorum ancak aralarında çocukların da olduğu birçok kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olan aşırı ve orantısız saldırıları kınıyorum" dedi.

Güvenlik Konseyi Dönem Başkanlığını yürüten Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaly Churkin, "Güvenlik Konseyi üyeleri, İsrail'in güneyinde ve Gazze'de hayatını kaybeden siviller için derin üzüntü duymaktadır. Bölgede şiddetin tırmanmasını kınıyoruz" dedi.

Churkin, "Bu olaylar tüm tarafların saldırıları bir an önce durdurması gerektiğini açık bir şekilde ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.

Ban Ki-Moon ise, Filistin'in sadece dün, İsrail'e 26 roket saldırısı düzenlediğini söyleyerek, "Filistinlilerin roket saldırılarını da kınıyorum. Bu tür eylemler de bir an önce sona ermeli" dedi.

Bu arada diplomatik kaynaklar, Ki-Moon'un İsrail'i "orantısız" ve "aşırı güç" kullanmakla suçlamasının ABD'yi rahatsız ettiğini belirtti.

İsrail'in, roket saldırılarına son vermek amacıyla Çarşamba gününden bu yana düzenlediği kara ve hava saldırılarında içlerinde çocuklar ve sivillerin de bulunduğu 61 Filistinli hayatını kaybetti.

OLMERT: BİZİ KİMSE ENGELLEYEMEZ

BM Güvenlik Konseyi'nin bu açıklamalarının aksine İsrail Başbakanı Ehud Olmert ise, "Saldırılarımız sürecek, bundan kimse bizi engelleyemez" diyerek adeta meydan okudu.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılara son vermeyi düşünmediklerini belirterek, İsrail'in Filistinlilere karşı "aşırı güç" kullandığı suçlamalarını reddetti.

Olmert, haftalık kabine toplantısında yaptığı konuşmada, "İsrail'in, Filistinlilerine karşı mücadelesini bir an olsun bile durdurma niyeti yoktur. İsrail onları vurmaya devam edecektir" dedi.

Olmert, "Roketlerin menzilini genişleterek, İsrail'in operasyonlarını zayıflatacakları hayali görenler çok büyük bir yanılgı içinde" ifadelerini kullandı.

Bu arada dün içlerinde çocuk ve sivillerin de bulunduğu 66 Filistinlinin ölümüne neden olan saldırılarda İsrail'in aşırı güç kullandığı suçlamalarını kabul etmeyen Olmert, "Son günlerde sivillerin de zarar gördüğü, İsrail'in aşırı güç kullandığına ilişkin eleştiri ve şikayetler duyuyorum. Biz ülkemizin güneyindeki vatandaşlarımızı koruyoruz, kimse bizi bu vazifemizi yerine getirmekten alıkoyamaz" şeklinde konuştu.

dunyabulteni




Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,303 µs