‘Rahşan affı’ kurtarmış! | " /> ‘Rahşan affı’ kurtarmış! | "/>

En Sıcak Konular

Müsamereci Akaydın’ı ‘Rahşan affı’ kurtarmış!

2 Mart 2008 13:55 tsi
Müsamereci Akaydın’ı ‘Rahşan affı’ kurtarmış!
Üniversitelerarası Kurul toplantısında sergilenen ‘müsamere’nin mimarı Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın ihale usulsüzlüğünden yargılandığı ve ‘Rahşan Affı’ ile ceza

ÜNİVERSİTELERDE başörtüsünü serbest bırakan Anayasa değişikliğine muhalefetin başını çeken Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın, 1999 yılında ihale usulsüzlüğünden yargılandığı belirlendi. Akaydın’ın Rahşan Affı ile ceza almaktan kurtulduğu ortaya çıktı.

İHALELER KARDEŞE VERİLMİŞ

1993-1998 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcılığı yapan Akaydın, aynı zamanda Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi’nin ihale komisyonuna başkanlık ediyordu. Daire Başkanı Cemal Öcal’ın ihalelerinin hepsini kardeşinin şirketine verdiğinin anlaşılması üzerine, Mustafa Akaydın’ın da aralarında bulunduğu rektör yardımcıları hakkında ‘2 bin 886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 6’ıncı maddesine aykırı ihaleler yapmak’ nedeniyle soruşturma açıldı.

HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILDI

ANTALYA 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açılan kamu davası sonucunda, soruşturmayı yapmak üzere dosya YÖK Başkanlığı’na gönderildi. Bunun üzerine YÖK tarafından oluşturulan 3 kişilik bir komisyon, dönemin rektörü Yaşar Uçar’dan onay alarak, 2001 yılında disiplin ve ceza soruşturması başlattı. Komisyon Başkanlığı yapan Sait Güran ile komisyon üyeleri olan Aysel Çelikel ve Selçuk Öztek son soruşturmayı yaptı.

YÖK YARGILAMA İZNİ VERMEDİ

SORUŞTURMAYI yürüten komisyon, ‘yapılan işlemlerin üniversitenin avantajına bir durum olduğu’, ihalelerin kendine ve şirkete çıkar sağlamak amacına alet edilmesi kastının bulunmadığı kanaatine vardı. Komisyon, bu gerekçeyle Mustafa Akaydın’ın içinde bulunduğu sanıkların yargılanmasına izin verilmemesi yönünde rapor hazırladı.

RAHŞAN AFFI KAPSAMINA GİRDİ

YAPILAN itiraz üzerine Danıştay 2. Dairesi, suçun kamuoyunda Rahşan Ecevit affı olarak bilinen eski TCK’nın 240’ıncı maddesi kapsamına girdiği gerekçesiyle ertelenmesine karar verdi. Danıştay’ın 5 Nisan 2002 tarihinde verdiği bu kararın ardından Akaydın hakkındaki dosya yasada öngörülen 5 yıllık süre dolduğu için 2007 yılında sicilinden silinmiş oldu.


Özgürlükçü üniversitede yasakçı öğretim üyeleri


ANAYASA değişikliğinin ardından başörtülü öğrencilere kapılarını açan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ), bazı öğretim üyelerinin türbanlı öğrencileri derse almadığı iddia edildi. Trabzon’da 19 sivil toplum kuruluşu tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, KTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nde önceki gün 2 kız öğrencinin bir öğretim üyesi tarafından sınıfa alınmadığı öne sürüldü. Öte yandan KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü’nde de iki öğretim üyesinin başörtülü öğrencileri derslere almadığı ileri sürüldü.
 
star



Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,311 µs