'Putin sonrası kriz!' | " /> 'Putin sonrası kriz!' | "/>

En Sıcak Konular

'Putin sonrası kriz!'

2 Mart 2008 12:50 tsi
'Putin sonrası kriz!' 
İktidar yanlısı eski meclis baş danışmanı Dugin "Putin'den sonrası kriz devri olacak. Medvedev'in görevi bitmeden Putin başkanlığa geri dönebilir" dedi. Seçimi boykot eden muhalif lider Kasparov ise "Tamamen yasadışı" dedi. Dünya liderlerine "Medve

Rusya, bugün yeni liderini belirlemek için sandık başında. Aslında sonuç, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Başbakan Yardımcısı Dmitri Medvedev'i aday ilan ettiği günden bu yana belli. Peki, yüzde 80'lere varan desteğiyle kampanya yapmaya bile gerek görmeyen Medvedev'in seçilmesinin ardından neler olacak? Bu soruyu Putin'in akıl danışmanı olarak bilinen Avrasya Partisi Genel Başkanı ve eski meclis başdanışmanı Alexandr Dugin ile muhalif Diğer Rusya grubu lideri Garry Kasparov cephesine sorduk. Önce Putin yanlısı Dugin'in analizi:

'PUTİN ÖYLE İSTEDİ'

* Başkan Putin'in halefi olarak bugün sandıktan çıkacak isim Medvedev, halkın çok az tanıdığı ve doğrudan destek verdiği bir isim değil. Medvedev'in başkan olmasının ardındaki tek neden Putin'in böyle istemesidir.

* Seçim aslında gücün monarşik şekilde halefe devredilmesi. Putin, Medvedev'i kendi belirlediği siyasi rotayı devam ettirmesi için seçti. Rusya'nın iç ve dış siyaseti Putin'in politik ajandası üzerinden devam edecek

* Medvedev, Putin'in gölgesi. Ve bir insanın gölgesiyle yer değiştirmesi tehlikeli. Putin'den sonrasının tam bir kriz devri olacağını söylemek mümkün. Ancak, bir senaryoya göre, Putin krizler sayesinde geri gelecek. Kontrolü sağlamak için Medvedev'in 4 yıllık dönemi dolmadan başkan olacak. Bu Anayasaya da uygun bir formül.

'BATILILAŞIRSA KENDİNİ BİTİRİR'

* Rusya'da gerçek bir ekonomik büyüme olmadığı için ekonomik kriz de kapıda.

* Medvedev her ne kadar gelip geçici görünse de kalmak isteyebilir. Putin'in rakibi ya da "düşmanı" olabilir. Rusya psikolojik olarak monarşik , güçlü lider ister. Karizma Putin'den Medvedev'e geçince iki güç merkezi ortaya çıkacak ve bunlar iki düşman ve rakip olarak çatışacak.

* Medvedev, Putin sayesinde meşru hale geliyor. Vatansever bir kahraman olarak görülmüyor ve güçsüz. Eğer Batılılaşma yönünde adım atarsa siyasi olarak intihar etmiş olur. Türkiye ile ilişkilerde Putin'in devamı olur, sözünden çıkamaz.

Kasparov muhalefeti sokaklara döküyor

RUSYA'DAKI en büyük muhalif hareketin başını çeken eski satranç şampiyonu Garry Kasparov ve ekibi de seçimle ilgili sorularını yanıtladı. Bugün yapılacak seçimlerin "yasadışı" olduğunu savunan Kasparov, toplantı ve miting yapmasına izin verilmeyince başkan adaylığından çekmişti. Şimdi ise seçimin heen ertesi günü, yani yarın yandaşlarını sokaklara dökeceğini, büyük protesto gösterileri yapacaklarını söyledi. Kasporov'un basın sözcüsü Ludmila Mamina, muhalif Diğer Rusya grubu olarak oy vermeyeceklerini söyledi. "Yarın yurt genelinde dev protesto gösterileriyle monarşi ve böyle bir güç devrine hayır" diyeceğiz diyen Mamina, şöyle konuştu:

* Kasparov ve diğer muhalif liderler bunun demokratik bir seçim olmadığını düşünüyor. Kasparov, uluslararası liderlere de çağrıda bulunarak halef Medvedev'i tanımamalarını istedi.

* Yasadışı olan bu seçimlerin iptali için başta Moskova ve St. Petersburg 9 kentte gösteriler düzenlenecek.

* Gösterilerimize Kremlin tarafından büyük bir engel var. Putin'e bağlı gençlik ordusu Nashi'ler de gösteri yapmak istediğimiz bölgelerde örgütleniyor.

Eski Güzellik Kraliçesi 'fırst Lady' Oluyor
Svetlana Medvedeva, ülkenin gelmiş geçmiş en renkli First Lady'si olacak! Raisa Gorbaçov ve Ludmina Putin'den daha çok beğenildiği söylenen yeni First Lady, lisede güzelilk kraliçesi seçilmiş. Eşi Dmitri Medvedev'le 35 yıldır tanışıyorlar. İkisi de 42 yaşında. Bayan Medvedev, seleflerinin aksine modaya düşkün. Uzakdoğu mutfağına hayran. St. Petersburglu. Ekonomi eğitimi almış. Çiftin 11 yaşında İlya adında bir kızı var.

sabah



Bu haber 1,006 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,620 µs