'Evlerinizden çıkın az sonra vuracağız!' | " /> 'Evlerinizden çıkın az sonra vuracağız!' | "/>

En Sıcak Konular

'Evlerinizden çıkın az sonra vuracağız!'

2 Mart 2008 12:44 tsi
'Evlerinizden çıkın az sonra vuracağız!'
Hamas'ın roket saldırılarına karşı İsrail, Gazze'ye büyük operasyon düzenledi. Militanların evlerini arayıp bomba atacaklarını haber verdi. Yarısı sivil 50 kişi öldü..

Filistin'de silah sesleri, bombaların yol açtığı sivil can kayıpları yeniden başladı. Radikal Hamas örgütünün kontrolündeki Gazze'den topraklarına yapılan roketli saldırılarda bir kişinin ölmesi üzerine taarruza geçen İsrail, önceki gün sinyalini verdiği büyük operasyona başladı. Kassamlı roket saldırılarını yapan Hamaslı militanların hedef alındığı saldırılarda, çok sayıda sivil can kaybı da yaşandı. Hamaslı militanların Cebaliye mülteci kampındaki evlerini hedef alan İsrail'in operasyonu 12 saat sürdü.

BEBEKLER DE ÖLDÜ
Cumartesi sabaha karşı karadan tanklar, havadan da Apaçi helikopterleriyle gerçekleştirilen operasyonda yarısı sivil 50 Filistinli yaşamını yitirdi. İsrail güçleri, hedefteki evleri bombalama öncesinde önce telefonla arayarak "Evden çıkın, az sonra füzeyle vuracağız" uyarısı yaptı. 200'e yakın yaralı olduğunu belirten hastane kaynakları, çarşamba gününden bu yana ölenlerin 19'unun çocuk olduğunu sadece dün 8 çocuğun öldüğünü bunlardan birinin iki gün önce doğmuş bebek olduğunu açıkladı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, dünyaya "Gelin, gözlerinizle görün" çağrısı yaptı. İsrail operasyonları için de "Gazze'de olanlar soykırımdan büyük" dedi. Rusya da İsrail'in operasyonunu derhal bitirmesini istedi. ABD yönetimi de, İsrail'e önümüzdeki hafta Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın bölgeye ziyareti öncesinde bu saldırıların sonuçlarını düşünmeye çağırdı.

Kudüs'e Tünel Kazıyorlar

Kudüs'te Yahudi yerleşimciler, ileride bir Filistin devletinin kurulmasını önlemek için kentin altında tüneller kazmaya başladı. İngiliz Times gazetesi, yerleşkecilerin tarihi tünelleri genişleterek Haremüşşerif'in altına kadar uzanmayı planladığını belirtti. Gazeteye konuşan İsrailli bir uzman, radikal Yahudilerin Filistin devleti kurulduğunda tünelleri kullanarak "ülkeyi alttan kuşatıp saldırı için kullanabileceğini" söyledi.

sabah



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,003 µs