'Ping Pong' | " /> 'Ping Pong' | "/>

En Sıcak Konular

Yeni vurucu strateji:'Ping Pong'

2 Mart 2008 11:04 tsi
Yeni vurucu strateji:'Ping Pong' Türk Ordusu’nun Kuzey Irak’tan geri çekilmesinin gerçek nedeni yeni bir savaş taktiği olarak yorumlanıyor. Ordumuz altyapısı çökertilen PKK’yı ping pong operasyonuyla bitirecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a düzenlediği operasyondan geri çekilmesi dünya medyasında tartışılıyor. Batılı gazeteler, TSK'nın geri çekilmesinde ABD'nin 'çabukluk' isteğinin etkin olduğu yorumunu yaparken bazı etkin düşünce kuruluşları ABD'nin Kürtler'le ilişkilerini tam bir kırılmaya uğratmadan Türkiye'ye daha sonra avantaj sağlayacağını belirtiyorlar.

PKK’nın hem örgüt altyapısını hem de yerleşke kurgusunu bitiren TSK, askeri literetürde en az riskli operasyon olarak bilinen nokta vuruşlarla terör örgütünü yok etmeyi planladığı vurgulanıyor. PKK’nın örgüt olarak gücünü ispatlamak için vur-kaçlar yapacağı ve kanas snaypırları ile moral bozma eylemlerine yöneleceğini belirten askeri uzmanlar, TSK’nın bu kurguya girmediğini belirtiyorlar.

YENİ VURUCU STRATEJİ

Strateji ve taktik uzmanları, Türkiye'nin bu ani çekilmesinin ardında önemli nedenlerin yattığını belirterek Türk askerine karşı mevzilenmiş PKK teröristlerinin şiddetli taaruz amaçlarının boşa çıkartıldığının altını çiziyorlar. Uzmanların üzerinde durdukları bir diğer nokta ise, PKK'nın, Türk Ordusu’nun geri çekilmesiyle bir rahatlama içine gireceği ve bu gevşemenin TSK tarafından iyi kullanılacağı şeklinde yorumlanıyor.

Strateji dilinde ping pong taktiği olarak geçen bu operasyon tarzının PKK'ya karşı uygulanacağını belirten uzmanlar, sınır ötesi operasyonların ansızın ve nokta operasyonlarla devam edeceği konusunda hemfikir olduklarını söylediler.

Washington merkezli düşünce kuruluşları, istihbarat alış verişinin devam edeceğini açıklayan Beyaz Saray'ın Kürt tepkisini kırmak ve PKK'nın bitişini zamana yaymak için TSK’nın yapacağı ping pong operasyolarına destek verdiğini ifade ettiler. Ağır kış şartlarında yapılan harekâtın ardından ping pong operasyonlarının hem dış politik tepki doğurmadan hem de askeri risk açısından önemli bir çözüm olacağının altı çiziliyor.

bugün



Bu haber 981 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,184 µs