En Sıcak Konular

Bursa'da ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

2 Mart 2008 10:24 tsi
Bursa'da, saatteki hızı şehir merkezinde 80, yüksek kesimlerde 100 kilometreyi bulan lodos nedeniyle hayat olumsuz etkilendi.

Ağaçlar devrildi, dev reklam panoları yerinden söküldü, ev ve okulların çatısı uçtu, elektrik telleri koptu, park halindeki çok sayıda araç zarar gördü. Belediye ve TEDAŞ ekipleri kopan tel ve devrilen ağaçlara müdahelede zaman zaman güçlük yaşadı. Bazı mahallelerde elektrikler kesildi.  
 
 
Şehrin yüksek kesimlerinde saattaki hızı 100 kilometreyi bulan lodos Bursa'da hayatı olumsuz etkiledi. Vatandaşlar yürümekte güçlük çekerken park halindeki çok sayıda araç çatılardan uçan malzemeler nedeniyle zarar gördü. Özellikle merkez Yıldırım ilçesinde etkili olan lodos nedeniyle Ertuğrulgazi Mahallesi'ndeki Artvin Yusufeliler Derneği'nin çatısı uçtu. Uçan çatı Latif Çınar'a ait 16 U 7296 plakalı otomobilin üzerine düştü. Üzeri molozla kaplanan otomobil kullanılamaz hale geldi. Olay yerine gelen polis ekipleri tutanak tuttu. Derneğin uçan çatısı sokak üzerindeki Sabri Göçmen'e ait 16 J 4912 plakalı otomobile de zarar verdi. Teferrüç Mahallesi Menekşe Caddesi'ndeki bir evin çatısı lodos nedeniyle uçtu.

Lodos, Selçukbey Mahallesi Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu'nun çatısını da uçurdu. Okul görevlilerinin haber vermesiyle olay yerine gelen polis ekipleri, megafonla park halindeki otomobillerin sahiplerini uyararak, araçlarının okul çevresinden uzaklaştırmalarını istedi. Okulun düşen çatısı çevredeki elektrik tellerini koparınca mahalleye uzun süre elektrik verilemedi. Yine Ertuğrulgfazi Mahallesi Huzurevi Caddesi'nde devrilen ağaç trafiğin kapanmasına yolaçtı. Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahelesiyle ağaç yoldan kaldırıldı.

Lodos nedeniyle Yıldırım, Mesken, Erikli semtlerindeki dev reklam panoları yerinden söküldü. Panolara ilgili şirket görevilleri müdahale etti. Lodos nedeniyle vatandaşlar yürümekte güçlük çekti. TEDAŞ ekipleri kopan elektrik tellerine yetişmekte güçlük çekti. Erikli Eylül Caddesi'nde bir kamyonet lodos nedeniyle devrildi, 4 aydır kullanılmadığı belirlenen kamyonet çekici yardımıyla kaldırıldı. Şu ana kadar karbonmonoksit zehirlenme vakasının intikal etmediğini belirten yetkililer, vatandaşların lodoslu havalarda soba yakmalaları uyarılarını yineledi.

Bursa Meteoroloji Müdürlğü yetkilileri gece saatlerinde lodosun yüksek kesimlerde saatte 100 kimoletrelik hıza ulaştığını, şehir merkezinde ise saatte 80 kilometre hızla estiğini bildirdi.

Yetkililer bugün hava sıcakılğının Bursa'da 13 derece olduğunu, yağışlı havayla birlikte lodosun etkisini kaybetmesinin beklendiğini açıkladı.

zaman



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,910 µs