''dur'' diyecek? | " /> ''dur'' diyecek? | "/>

En Sıcak Konular

İsrail'e kim ''dur'' diyecek?

2 Mart 2008 09:39 tsi
İsrail'e kim ''dur'' diyecek?     
Türkiye'yi Irak'ın kuzeyine düzenlediği operasyondan vazgeçirmek ve Irak'tan çıkarmak için sıraya girenler, İsrail'in Gazze operasyonuna sessiz kaldı.

Türkiye'nin PKK operasyonu ilk günden itibaren başta ABD olmak üzere birçok kuruluşun yoğun tepkisini çekerken İsrail dün Gazze'ye tank, top, uçak, helikopter ve yüzlerce askerle girdi. Filistinliler “soykırıma uğruyoruz” diye bağırdı. ABD, İsrail'e sadece “Sonuçlarını iyi düşünün” dedi.

İsrail, Gazze'den sınır kasabalarına yönelik füze saldırılarının bedelini Gazze'yi kontrol eden Hamas'a ağır bir şekilde ödetmek için dün düğmeye bastı. İsrail Savunma Bakan Yardımcısı'nın “Filistinliler soykırıma davetiye çıkarıyor” açıklamasından saatler sonra başlayan operasyona İsrail ordusu topyekûn katıldı. F-16 uçakları ve Apache helikopterleri Hamas hedeflerine geceyarısından itibaren bomba yağdırdı. Ardından tank ve top atışları başladı. İsrail askerleri de sabah Gazze'ye giriş yaptı. 12 saati aşkın süre devam eden operasyonda Filistin tarafından her geçen saat verdiği kayıpların sayısı öğle saatlerinde 22'si sivil 46'ya ulaştı. 4 günlük İsrail saldırılarının bilançosu ise 80'i aştı. Operasyon sırasında İsrail ordusu tarafından fırlatılan bir füze Cebeliye'de kalabalığın ortasına düştü. Sokakta oynayan 7 çocuk hayatını kaybetti. İsrail tarafının kaybı ise iki asker oldu.

Türkiye'ye ayrı İsrail'e ayrı

Filistin televizyonu matem yayınına geçti. Gün boyu Filistin kahramanlık şarkıları çaldı. Gazze'deki camilerden Hamas'ın El Aksa radyosunun yayınları aktarıldı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, “Tam bir soykırımla, hatta soykırımdan daha büyüğüyle karşı karşıyayız. Dünya kamuoyunun bana kulak vermesini ve soykırımı gelip yakından görmesini istiyorum” derken, Filistinli başmüzakereci Saeb Erekat “Barış süreci de enkaz altında kaldı” diye konuştu. Türkiye'nin sınırötesi terör operasyonuna 1 hafta boyunca her gün tepki gösteren ABD ise sıra İsrail'in dünya tarafından Filistin toprağı olarak kabul edilen Gazze'ye düzenlediği operasyona gelince tavır değiştirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan sadece, “İsrail bu operasyonunun yaratacağı sonuçları iyi düşünsün” açıklaması geldi.

3 yıldan beri en büyük operasyon

İsrail askerleri zırhlılar eşliğinde dün Gazze'nin iç bölgelerindeki Beyt Hanun ve Cebeliye bölgelerine kadar ilerledi. Filistinli yetkililere göre 2005 yılında İsrail'in Gazze'yi tamamen terk etmesinin ardından İsrail ordusu ilk kez bu kadar geniş bir alanda ve derinlikte askeri operasyon düzenliyor. İsrail ordusu, Hamas liderlerine yataklık yapan Filistinliler'in evlerine sabah saatlerinde telefon edip “Ya evi terk edin ya da bombalanacaksınız” dedi. Ardından telefon edilen evler füzeyle yerle bir edildi.

aktifhaber



Bu haber 965 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,935 µs