En Sıcak Konular

'23 rektörün gittiği gün kaos da biter!'

2 Mart 2008 09:30 tsi
'23 rektörün gittiği gün kaos da biter!' YÖK eski Başkanı Erdoğan Teziç'in halen görevinin başındaymış gibi rektörlere talimatlar yağdırdığını belirten Prof. Dr. Hatipoğlu, “Soruşturma açmaya gerek yok. 3 ay sonra 23 rektör gidince sorunlar ve yasaklar sona erecektir” dedi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık'ın 3 yıl önce Başbakan Erdoğan'ı üniversitesinde konuşturmaması için YÖK eski Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'ten talimat aldığını itiraf etmesi sert tepkilere neden oldu. Teziç'in halen YÖK Başkanıymış gibi rektörlere Akbıyık'a verdiği talimatın benzeri talimatlarını sürdürdüğünü söyleyen Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu, "görevde olan bazı rektörlere Ergenekon çetesi tarafından darbe olacağının fısıldandığını" öne sürdü.

GİDENLER KALANLARA BASKI YAPIYOR

Hatipoğlu şöyle konuştu: "Bu baskı yanlısı rektörlerin arkasında Ergenekon var. Bir süre geçtikten sonra aralarından bazıları Abant İzzet Baysal Üniversitesi eski Rektörü gibi bizleri şok edecek çok açıklamalar yapacaklar. Böylece bu baskı dönemi hakkında tüm detayları öğreneceğiz." Hatipoğlu, YÖK eski Başkanları Prof. Dr. Kemal Gürüz ve Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in Temmuz'da görev süresi bitecek rektörler üzerindeki baskısının yoğun bir şekilde devam ettiğini öne sürdü. Hatipoğlu, “Rektörler için soruşturma açmaya gerek bile yok. 3 ay sonra 23 rektör gittiğinde kaos da sona erecek” dedi.


Darbe telkini yapılıyor

Hatipoğlu, "Özgürlük karşıtı bildiri hazırlayan rektörler Temmuz'da görev süresi dolan rektörlerin başı çekmesi ile yapıldı. Bu rektörlere yakında darbe olacak telkini yapılıyor ve bu rektörler diğer görevi devam edecek rektörlere de baskı kuruyor" dedi.


Yasakçılar Danıştay'a başvurdu

Başörtüsüne serbestlik tanıyan Anayasa değişikliğine direnen ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın 'öğrencileri alın' talimatına karşı gelen rektörler, genelgenin yok hükmünde sayılması için Danıştay'a başvurdu. Başvuruda genelgenin iptal edilmesi talep edildi.

yenişafak



Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,571 µs