Darbe günlükleri valizlerle taşındı | " /> Darbe günlükleri valizlerle taşındı | "/>

En Sıcak Konular

Darbe günlükleri valizlerle taşındı

1 Mart 2008 11:12 tsi
Darbe günlükleri valizlerle taşındı Darbe iddialarıyla ilgili olarak emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu iddia edilen günlükleri yayınlayan, kapatılan Nokta Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, 3 valizle duruşmaya geldi.

Görmüş valizlerde, Özden Örnek’e ait olduğunu iddia ettiği, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki bilgisayarından alınmış, 14 klasörden oluşan ve yaklaşık 2 bin sayfalık hatıratın olduğunu belirtti. Yargıç Rüveyde Kaner, Görmüş’e, sadece dergide yayınladıkları 60 sayfalık bölümdeki iddiaların bulunduğu sayfaları vermesinin yeterli olduğunu belirtti. Ancak Görmüş, tüm sayfaların incelenmesi, iddiaların hangi ayrıntı üzerinden yazıldığının görülmesi gerektiğini söyledi.

Özden Örnek’in avukatı Dinçer Eskiyerli ise o hatıratın müvekkiline ait olmadığını belirterek, "Dava, sadece 60 sayfalık haberle ilgilidir. Bu 3-4 bin sayfalık belgeler davayı uzatmaya yöneliktir. Sansasyonel olmasını sağlamaktır. Benim hukuki görüşüm, öncelikle bu hatıratın bize ait olduğunu ispat etsinler" dedi.

Alper Görmüş ise söz konusu hatıratın, bir haber kaynağı tarafından kendisine Özden Örnek’in Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki bilgisayarından kopyalanarak bir disket halinde verildiği belirtti. Gümüş, "Bunlar Özden Örnek’in 1957 yılından beri tuttuğu, 1500-2000 sayfalık günlüktür" dedi. Yargıç Rüveyde Kaner, belgeler el yazısı değilse orijinal disketin getirilmesine ve Alper Görmüş’ün dinletmek istediği, aralarında eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve bazı gazetecilerin de bulunduğu tanıkların dinlenmesine yer olmadığına karar vererek duruşmayı erteledi.



Bu haber 413 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,710 µs