Lübnan karışacak | " /> Lübnan karışacak | "/>

En Sıcak Konular

Finkeltstein: Lübnan karışacak

1 Mart 2008 10:55 tsi
Finkeltstein: Lübnan karışacak Amerikalı Siyaset Bilimci ve Yazar Norman Finkelstein: İsrail intikam almak için yeni bir savaşı mutlaka başlatacak.

Siyaset Bilimci ve Yazar Norman Finkelstein, Memritv'de yaptığı bir konuşmasında, Hizbullah'a yönelik bir savaşın kesin yapılacağını belirterek, bu savaşın bir önceki savaşın aksine kesinlikle Lübnan'ı 10 kat daha fazla tahrip edecek. Finkelstein, Hizbullah ve İsrail arasında yeni bir savaşın başlayacağının altını çizerek, "bu savaşın tahribatı bir öncekinden on kat daha fazla olacaktır" diye konuştu.

AMERİKA HİZBULLAHIN KAZANMASINA MÜSAADE ETMEZ

Hizbullah'ın savaşı bu kez kesinlikle kazanamayacağını iddia eden Finkelstein, konuşmasında "Hizbullahın 2006'da elde ettiği başarıyı tekrarlamasına izin verileceğini mi sanıyorsunuz?" şeklinde bir çıkış yaparak "Amerika ve İsrail, Hizbullah'ın kazanmasına kesinlikle müsaade etmeyecektir. Arap ülkelerinde de olabilecek herhangi bir direniş ABD tarafından anında bastırılacak. ABD, bu konuda bir direnişe asla izin vermez" şeklinde iddialarda bulundu.

Lübnan ve Hizbullah'ın yeni bir saldırıya maruz kalmamalarının tek bir yolu olduğunu söyleyen Finkelstein, "Lübnanlıların ve Hizbullah'ın Amerika'ya boyun eğmeleri gerekiyor" dedi.

Aksi halde savaşın kaçınılmaz olduğunu belirten Finkelstein, "bu durumda da ABD'nin kölesi olmayı kabul etmeleri gerekiyor. Köle olmak istemeyip savaşı tercih edenlere saygı duyarım ama yaşamak istiyoruz diyerek korkaklılk yapanlara saygı duymam. köle olmak istemiyorum diyenler için savaştan başka seçenekleri yok, maalesef gerçek böyle" diye devam etti.

YA SAVAŞ YA KÖLELİK!

Savaşın kesinlikle çıkacağını tekrarlayan siyaset bilimci Finkelstein iddiasını şöyle ifade etti: "Savaştan başka bir seçenek olduğunu sanmıyorum. Kimse savaş istemez ama kimse de mahvolmak istemez. Savaş istediğimi sanmayın ama inanın bundan başka çözüm yolu görünmüyor. Ta ki köle olmayı seçmenin dışında maalesef burada insanların bu yolu tercih ettiklerini görüyorum."

İsrail'in Lübnan'da kaybettiği savaşı unutmadığını ve mutlaka intikamını alacağını ima eden Finkelstein, "Yahudi yaklaşımını biliyor musunuz?: 'Asla affetme, asla unutma.' Ben de aynı fikirdeyim" diye konuştu.

NORMAN FİNKELSTEİN KİMDİR?

8 Aralık 1953 doğumlu Norman Finkelstein Amerikalı bir siyaset bilimcisi ve yazar.

Özellikle Yahudilerle ilgili meselelerde ve İsrail-Filistin çatışması konularında uzman.

SUNY Binghamton mezunu. Princeton Üniversitesi'nden Siyaset Bilimi doktora derecesi aldı. Brooklyn College, Rutgers University, Hunter College, New York University, DePaul University'de öğretim üyeliği yaptı.

Annesi Varşova'da yaşayan ve ikinci dünya savaşında soykırıma tanıklık eden Yahudi bir babanın kızıdır.

Dünya Bülteni



Bu haber 1,443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,626 µs