soykırıma hazırlanıyor | " /> soykırıma hazırlanıyor | "/>

En Sıcak Konular

İsrail, soykırıma hazırlanıyor

1 Mart 2008 10:14 tsi
İsrail, soykırıma hazırlanıyor Hamas'a yanıt veren İsrail'in saldırısında bebekler dahil 32 Filistinli öldü. İsrailli Bakan Yardımcısı, "Soykırıma zorluyorlar" dedi..

İsrail yönetimi, Aşkelon kentine Hamas'ın attığı Kassam füzeleri nedeniyle bir vatandaşının ölmesinin intikamını ağır aldı. Çarşamba gününden bu yana gerçekleştirilen füze saldırısında 32 Filistinli yaşamını yitirdi. Saldırıda, 6 aylık bir bebek dahil 4 çocuk ve 11 sivil de öldürüldü. Dün Gazze'de düzenlenen cenaze töreninde çok sayıda Filistinli çocuğun da yer alması dikkat çekti.

'TÜM GÜCÜMÜZÜ KULLANIRIZ'
İsrail'in roketleri kilitleyen savunma sistemini hazır hale getirmesi geniş çaplı bir saldırının işaretini verdi. Gazze'nin işgalinden başka seçenekleri kalmadığını kaydeden Savunma Bakan Yardımcısı Matan Vilnai, "Roket saldırıları arttıkça kendilerini bir soykırıma hazırlıyorlar. Hava ya da kara olsun tüm gücümüzü kullanacağız" dedi. İsrailli yetkililerse, "soykırım" sözcüğünü kullanmadıklarını, İbranicede soykırım yerine kullanılan "shoah" kelimesinin "büyük felaket" anlamına da geldiğini söyledi. Gazze'nin yönetimini elinde tutan Hamas'ın lideri İsmail Haniye ise korkmadıklarını söyledi. Olası bir suikast tehlikesine karşı haftalardır saklanan Haniye, dün cenazeye katılarak "Binaları, bakanlıkları hedef alarak bizi durduramazsınız. Ağaçların altında, çadırlarda çalışmaya devam ederiz" dedi. Hamas, Gazze'nin 11 km. ötesindeki Aşkelon kentine sürekli roket atan Hamas, çarşamba sabahı 47 yaşındaki bir İsraillinin ölümüne neden olmuştu.

Sabah 

 



Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,560 µs