'Koçum’ izahatı | " /> 'Koçum’ izahatı | "/>

En Sıcak Konular

İstihbarat müdüründen 'Koçum’ izahatı

1 Mart 2008 09:43 tsi
İstihbarat müdüründen 'Koçum’ izahatı Trabzon eski İstihbarat Şube Müdürü Dinç, Dink cinayeti zanlılarından Erhan Tuncel’in ihtiyaçlarının karşılanması talimatını kendisinin verdiğini anlattı. Dinç, “İstihbarat tekniğidir. Gerekirse ‘koçum’ deriz, gerekirse makam araba

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Hrant Dink Alt Komisyonu, Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı ve eski şube müdürü Engin Dinç’i dinledi. Dinç, Yasin Hayal’in Hrant Dink’e yönelik “ses getirici” bir eylem yapabileceği istihbaratı alınca ne yaptığını şöyle anlattı: “Erhan Tuncel ile bir kez görüştüm ve Yasin Hayal’i bu eylemden vazgeçirmesi için ikna etmesini istedim. Biz görevimizi yaptık. Aynı gün İstanbul İstihbarat Müdürü’nü de telefonla arayarak konuyu aktardım.”

Komisyon’un basına kapalı toplantısında milletvekillerinin Dink suikastiyle ilgili sorularını yanıtlayan eski Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç, “Erhan tuncel’in suça karıştığını daha önce bilmiyorduk. Yasin Hayal’in yakalanıp Tuncel’in de Mc’Donald’s bombalaması olayına karıştığını söyleyene kadar bilgimiz olmadı” dedi.

“Tuncel’in ihtiyaçlarının karşılanması için ben talimat verdim” diyen Dinç, “Bunlar istihbarat teknikleridir. Bu tür yöntemler kullanılır, gerekirse koçum deriz, gerekirse makam arabası veririz” ifadelerini kullandı.

“Yasin Hayal’in Hrant Dink’e yönelik ses getirici bir eylem yapabileceği istihbaratını aldıklarını” anlatan Engin Dinç, bu aşamadan sonra yaptıklarını da şöyle anlattı:

“Erhan Tuncel ile bir kez görüştüm ve Yasin Hayal’i bu eylemden vazgeçirmesi için ikna etmesini istedim. Biz görevimizi yaptık. Aynı gün İstanbul İstihbarat Müdürü’nü de telefonla arayarak konuyu aktardım. Ses getirici eylem denildiği zaman bunun ne olduğu bellidir, ses getirici eylem, ya bombalama, ya öldürme ya da yaralamadır.”

Dinç, bu bilgilere rağmen Trabzon emniyetinin neden gerekli önlemleri almadığı sorusu üzerine, temmuz 2006’da görevden ayrıldığını söylemekle yetindi.

Engin Dinç’ten sonra İstihbarat Şube Müdürü olan Faruk Sarı ise, “işten kaytarmaya başladığı için Erhan Tuncel’in görevine son verdiklerini” söyledi.

Sarı, “Yasin Hayal’in çevresinde örgütsel bir doku göremedik. Ben göreve geldikten sonra Yasin Hayal’in Hrant Dink’i öldüreceğine dair bir bilgi bize gelmedi. benim dönemimde İstanbul ve Ankara ile bu konuda herhangi bir yazışma olmadı” dedi.

Ntvmsnbc



Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,626 µs