büyükelçilere 301 sözü | " /> büyükelçilere 301 sözü | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan’dan büyükelçilere 301 sözü

29 Şubat 2008 23:02 tsi
Erdoğan’dan büyükelçilere 301 sözü
Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinin yeniden yazım çalışmalarının olgunlaştırıldığını” dile getiren Başbakan Erdoğan, “Bu konuyu Türkiye-AB ilişkilerinin gündeminden en kısa zamanda düşüreceklerini” söyledi.

Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinin yeniden yazım çalışmalarının Adalet Bakanlığınca olgunlaştırıldığını” vurgulayan Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konutunda AB üyesi ülkelerin büyükelçilerine verdiği yemekteki konuşmasında, AB’de her yeni dönem başlangıcında bu ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldiğini hatırlattı. 


AB uyum sürecindeki pek çok alanı kapsayan ve daha özgürlükçü bir yapıya sahip olacak anayasa hazırlıklarına başlandığını bildiren Erdoğan, “Yakında bu yeni anayasa taslağımızı kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Buna; kamuoyu, sivil toplum örgütleri ve sosyal tarafların da görüş ve önerileri alınarak son halinin verileceğini belirten Erdoğan, yeni Vakıflar Kanunu’nun da TBMM’de kabul edildiğini hatırlattı.

Erdoğan, “Yine Türk Ceza Kanununun 301. maddesinin yeniden yazım çalışmalarını Adalet Bakanlığımız olgunlaştırmış durumda. Bu konuyu Türkiye-AB ilişkilerinin gündeminden en kısa zamanda düşüreceğiz” dedi.

Portekiz’in dönem başkanlığı sona ermeden kısa bir süre önce iki faslın müzakerelerine başlanmasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Erdoğan, Slovenya’nın dönem başkanlığı sonrasında da teknik olarak hazır olan fasılların açılması suretiyle Türkiye’nin katılım sürecinin teknik yönünün de devamının sağlanmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ
Başbakan Erdoğan, AB üyesi olmanın sorumluluğunun; AB’nin sadece siyasi ve teknik mevzuatını değil, uzlaşı kültürünü de benimsemekte yattığının bilincinde olduklarını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu vizyonumuz; adil ve kapsamlı çözüme kavuşmuş, birleşmiş bir Kıbrıs çerçevesinde Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs’ın AB içerisinde yer alacakları bir işbirliği sütunu oluşturulması yönündedir. Bu, Doğu Akdeniz’in bir barış ve refah havzası haline gelmesine de katkıda bulunacaktır. Bu nedenle biz, Türkiye olarak BM Genel Sekreteri’nin soruna kapsamlı çözüm bulunmasına yönelik inisiyatif almasını samimi bir şekilde arzu ediyoruz. Bu çabalara aktif katkıda bulunmaya hazırız. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri’nin Kıbrıs sorununa BM çerçevesinde çözüm bulunması yönünde irade sergilemesini bekliyoruz.”

“TÜRKİYE, BİR İMTİYAZ VEYA AYRICALIK İSTEMİYOR”
Türkiye’nin AB’ye katılımı sürecinde gelinen aşamanın bazı Avrupa ülkelerinde tartışmaya konu olduğunu, hatta “ayrıcalıklı ortaklık” gibi bazı fikirlerin dile getirildiğini hatırlatan Erdoğan, “ayrıcalıklı ortaklık” gibi fikirlere bizzat Avrupalı seçkin devlet adamı, politikacı, iş adamı ve entelektüellerin güçlü argümanlarla karşılık verdiklerini söyledi.

ntv



Bu haber 296 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,064 µs