Son derece memnunuz | " /> Son derece memnunuz | "/>

En Sıcak Konular

Irak Hükümeti: Son derece memnunuz

29 Şubat 2008 19:38 tsi
Irak Hükümeti:  Son derece memnunuz
Genelkurmay'ın operasyonu bitirdiğini açıklamasının hemen ardından Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbah, Irak Hükümeti olarak Türk askerlerinin bölgeden çekilmesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan Irak Hükümet Sözcüsü Debbah, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki kara harekatını sona erdirmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Debbah, "Bu durum, ikili ilişkilerimizi tekrar normale döndürecek bir gelişmedir. Irak Hükümeti olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iyi niyetinden hiçbir kuşkumuzun kalmadığını söyleyebilirim. Irak ve halkına yönelik hiçbir tehdit algılamıyoruz ve Türkiye'nin PKK konusundaki hassasiyetini paylaşıyoruz. PKK Türkiye kadar Irak'ı da tehdit etmektedir. Türkiye'yi kendi sınırları içerisinde alacağı her tedbir için destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz. Ne var ki, sınır ötesiyle ilgili her konuda Irak Hükümeti ile diyalog içinde olmalarını bekliyoruz" dedi.

ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in son ziyaretinde Türkiye'yi yönlendirip yönlendirmediği sorusuna Debbah, "ABD bu süreçte kesinlikle olup bitenlerin içinde yer aldı. Üçlü komite toplantılarımız oldu. Bundan da öte ABD'nin gerekli istihbaratı Türkiye'ye sağladığı biliniyor.

Bugün ABD bölgeyi istikrara kavuşturmak anlamında en önemli oyuncu. ABD'nin bir etkisi olmadı diyemeyiz" şeklinde cevapladı.

Genel anlamda kısa ya da uzun askeri operasyonlar yerine farklı siyasi ve demokratik metotlar denenmesi gerektiğini ifade eden Debbah, "PKK'yı biz de terörist bir organizasyon olarak kabul ediyoruz. Operasyonun bitmiş olması Türk liderinin (Başbakan Erdoğan) iyi niyeti ile alakalı bir durum. Elbette sınır ötesi askeri operasyonların devam etmesini ummuyoruz. Ama bunun Türkiye'nin inisiyatifinde olduğu görülmüştür. Bundan sonra biz federal hükümet olarak bölgesel otoriteler ile birlikte Türkiye'nin de işbirliği doğrultusunda daha etkili adımlar atacağız" dedi.

Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek ve sağlamlaştırmak istediklerini belirten Debbah, Türkiye'nin bölgedeki en önemli güç olduğunu da sözlerine ekledi.

yenişafak



Bu haber 342 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,167 µs