PKK zafer ilan etti! | " /> PKK zafer ilan etti! | "/>

En Sıcak Konular

TSK çekilince, PKK zafer ilan etti!

29 Şubat 2008 18:41 tsi
TSK çekilince, PKK zafer ilan etti!
21 Şubat’ta başlayan sınır ötesi operasyon, ani bir kararla sona erdi. Birliklerimiz Kuzey Irak’tan çekildi. Beklenmedik ‘çekilme’ kararı şaşkınlığa yol açarken, PKK zafer ilan etti.

TSK’nın 21 Şubat’ta başlattığı sınır ötesi harekat bugün sona erdi. Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın ABD Savunma Bakanı Gates’in talebine atıfta bulunarak, “Kısa izafi bir şey 1 günde olabilir 1 yıl da” açıklamasının ardından birliklerimiz bu sabah geri çekildi. TSK’nın PKK’nın üssü konumundaki Kandil Dağı’na kadar ilerleyeceği yönündeki beklentinin olduğu bir dönemde alınan bu beklenmedik ‘çekilme’ kararı Türk kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı. Genelkurmay’dan yapılan resmi açıklama da kafalardaki soru işaretlerini ortadan kaldırmaya yetmedi.

SORU İŞARETLERİ OLUŞTU
Beklenmedik bir şekilde yaşanan geri çekilmenin ardından kafalarda bir takım soru işaretleri oluştu. ABD Savunma Bakanı Gates’in dün yaptığı “En kısa sürede operasyon bitirilmeli” açıklaması ve Ankara’daki temaslarının ardından yapılan çekilme, “ABD’nin talimatıyla mı operasyon sona erdirildi?” sorusunun ortaya çıkmasına yol açtı.

Gates Türkiye’ye gelmeden önce de Türkiye’nin operasyonu devam ettirmesi durumunda ABD’nin istihbarat desteğini kesebileceğini açıklamıştı.

PKK ZAFER İLAN ETTİ
TSK’nın sürpriz bir şekilde operasyonu bitirip geri çekilmesi, PKK’nın zafer ilan etmesine sebep oldu. Örgüte yakın yayın organlarından yapılan açıklamalarda, TSK’ya karşı kesin bir zafer kazanıldığı iddia ediliyor. Örgütün liderlerinden Murat Karayılan da örgüte yakın yayın yapan kuruluşlara gönderdiği mesajda, PKK’nın zafer kazandığını iddia ederek, teröristleri kutladı. Türk ordusunun bozguna uğradığını ileri süren Karayılan, Türk ordusunun amacına ulaşamadığını iddiasında bulundu.

GENELKURMAY AÇIKLAMASINDA DİKKAT ÇEKEN NOKTA
Genelkurmay Başkanlığı’nın TSK’nın www.tsk.mil.tr isimli resmi internet sitesinden bugün yaptığı açıklamada bir bölüm dikkat çekti. Yapılan açıklamada, “Şüphesiz, bir bölgede icra edilen operasyonla terör örgütünün tamamen etkisiz hale getirilmesi söz konusu değildir. Ancak, Irak’ın kuzeyinin teröristler için emniyetli bir bölge olmadığı örgüte gösterilmiştir.” ifadeleri hemen dikkat çekiyor.

EL-CEZİRE KÜRTLERLE ANLAŞILDI İDDİASINDA BULUNMUŞTU
Daha Genelkurmay’dan resmi açıklama yapılmadan Katar’dan yayın yapan ünlü Arap televizyonu El-Cezire konuyla ilgili verdiği haberinde Türkiye’nin Kuzey Iraklı Kürt yetkililerle anlaştığını ileri sürmüştü. TSK’nın operasyona son vererek çekilme kararını flaş haber olarak veren kanal, “Türkler Kuzey Iraklı Kürt yetkililerle anlaştı, Türk Ordusu geri çekiliyor” şeklinde verdi.

İŞTE AKILLARA TAKILAN SORULAR
- Gerçekten, bir haftalık bir harekat mı planlanmıştı, planlandığı şekilde sona erdirildi?

- TSK’nın ani çekilişinde ABD’nin etkisi ne oldu. “Bölge teröristlerden temizlenmeden harekat sona ermeyecek” sözünden bir günden niçin vazgeçildi?

- Gerçekten Karayılan’ın iddia ettiği gibi PKK’nın çekilme de bir rolü var mı?

- Ağır iklim şartlarının çekilmede etkisi var mı?

- Kuzey Iraklı Kürt gruplarla herhangi bir anlaşma yapıldı mı?

8sutun
 



Bu haber 2,661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,949 µs