En Sıcak Konular

28 Şubat'ın kumanda odası!

29 Şubat 2008 15:45 tsi
28 Şubat'ın kumanda odası! '28 Şubat, bir medya darbesi' isimli belgesele konuşan Fehmi Koru, Mehmet Altan ve Ali Bayramoğlu, postmodern darbenin kumanda odasında kimlerin olduğunu açıkladı. Koru, 40-50 yıldır aynı köşe başlarında duran '28 Şubat medyaratörleri'ni açıkladı...

Samanyolu haber televizyonu’nda yayınlanan "28 şubat bir medya darbesi" isimli belgesele konuşan basının usta kalemleri 28 şubat döneminin kumanda odasında kimlerin olduğunu açıkladı.

Türkiye demokrasisi, 28 Şubat 1997 tarihinde, 11 yıl aradan sonra bile hala kısmen etkileri görülen bir darbe yaşadı. Bu süreç daha sonra, aktif planlayıcılarından biri tararfından postmodern darbe olarak adlandırılacaktı. Samanyolu haber televizyonu, 28 şubatın kamuoyuna maledilebilmesi amacıyla, medyanın nasıl önemli bir görevi ifa ettiğini, çarpıcı röportajlarla ortaya koydu.


"28 Şubat Bir Medya Darbesi" belgeseli için konuşan usta kalemler, bazı yazarların hadiseleri nasıl köpürttüklerini ve bu yazarların bugün de aynı köşelerde yazmaya devam ettiklerini anlattı.

Fehmi Koru isim vermeden basının kilit noktasındaki isimlerin 40-50 yıldır aynı köşe başlarında durduğunu anlattı.

Gazeteci Ali Bayramoğlu ise 28 Şubat sürecini merkez medyadaki isimlerin yönettiğini söylerken, özellikle Ertuğrul Özkök ve Fatih Çekirge’nin o dönemdeki fonksiyonlarının altını çizdi.

Kumanda odası reisliğini yapanlar yani medyayı yönetenler itibariyle baktığınız zaman, Hürriyet gazetesinde o zaman kim yönetiyorsa, Hürriyet gazetesinin o zamanki Ankara temsilcisi kimse, Sabah'ı kim yönetiyorsa, Sabah'ın Ankara temsilcisi kimse, onlara baktığınız zaman operasyon odasında onlar vardı. Onların 28 şubatla ilgili duruşlarını hiçbir şekilde değişmediği ortadadır. Kimi hatalarla ilgili özürler dilemiş olabilirler. Örneğin andıçla ilgili özür dilemiş olabilirler. Ama 28 şubatın gerekliliğine yönelik tespitini örneğin, ertuğrul özkök hiçbir zaman değiştirmedi. Veya sabahın o dönemdeki ankara temsilcisi olan fatih çekirge ki bugün hürriyet gazetesinin internet sayfasını yapıyor.12:28:02 hiçbir şekilde silahlı kuvvetlerin söylediğini sürekli olarak köpürterek siyasal sistemi yönlendirme iç güdüsünden hiçbir zaman uzaklaşmadı.

28 Şubat döneminde demokrat tavrından vazgeçmeyen gazetecilerin ciddi baskılara maruz kaldığını anlatan Mehmet Altan da, “Bir Medya Darbesi” belgeseli için konuşan gazetecilerden biriydi. Altan 28 Şubat'la ortaya çıkan Andıç skandalının Hürriyet Gazetesi başyazarı Oktay Ekşi tarafından başlatıldığını iddia etti.

SAMANYOLUHABER



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,600 µs