En Sıcak Konular

İsrail, Gazze işgaline zemin hazırlıyor

29 Şubat 2008 17:12 tsi
İsrail, Gazze işgaline zemin hazırlıyor İsrail, Gazze'ye büyük bir saldırı hazırlığı için bölgeye büyük bir askeri yığınak yapıyor.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde geniş çaplı bir kara operasyonuna hazırlandığı haberleri yoğunlaştı. Onlarca İsrail tankının ve topçu bataryasının muhtemel bir operasyondan önce, Gazze Şeridi'nin kuzeyine konuşlandı.

Onlarca İsrail tankının ve topçu bataryasının muhtemel bir operasyondan önce, piyadelere ve istihkam birliklerine destek vermek amacıyla Gazze Şeridi'nin kuzeyine konuşlandığı bildirildi.

Yediot Ahronot gazetesi, İsrail ordusunun sınırdan 3 kilometre kadar uzaktaki Beeri Kibutzu'nda bir topçu bataryası yerleştirdiğini, onlarca tankın da bölgenin kuzeyinde toplandığını yazdı.

İsrail ordusunun seçkin kara birliği Givati Tugaylarından zırhlı ve istihkam birliklerinin de muhtemel bir kara harekatı hazırlığı çerçevesinde Gazze Şeridi'nin iç kısımlarına girerek hazır bekledikleri ifade ediliyor.

Bu takviyelerin, İsrail ordusunda artan hazırlıkların bir göstergesi olduğuna dikkat çekiliyor.

HAMAS'IN DEVRİLMESİ TALEBİ

Öte yandan, İsrailli milletvekillerinden bazıları, ordunun sınırlı bir süre için Gazze Şeridi'ne girerek, bu bölgede iktidarda bulunan Hamas'ı devirmesi çağrısında bulundu.

Parlamentonun Dış İlişkiler ve Savunma Komisyonu Başkanı, Kadima partisi üyesi Tzahi Hanegbi, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, "İsrail devleti, Hamas terör rejimini bir an önce devirmek amacıyla, stratejik bir karar alıp İsrail ordusuna hazırlanması emrini vermelidir, roketlerin fırlatıldığı tüm alanlar alınmalıdır" dedi. Hanegbi, ordunun buralarda yıllarca kalacak şekilde hazırlanmasını da istedi.

Likud partisi parlamento grubu başkanı Gideon Sa'ar da partisinin Gazze'nin işgaline destek verdiğini bildirdi.

İsrailli askeri analistler, dün çok sayıda Grad ve Katyuşa füzesinin hedefi olan sınıra 10 kilometre kadar uzaklıktaki sahil kenti, 120 bin nüfuslu Aşkelon'un Hamas'ın sürekli saldırı hedefi haline geleceğini, bu nedenle bir kara harekatının hemen yapılmasının kaçınılmaz hale geldiğini savunuyor.

İSRAİL İÇ VE DIŞ KAMUOYUNU HAZIRLAMAYA ÇALIŞIYOR

Bu arada, İsrail Savunma ve Dışişleri bakanlıkları, İsrail ve dünya kamuoyunu muhtemel bir kara harekatına karşı hazırlama çalışmalarına başladı.

Savunma Bakanlığı kaynaklarına göre, böyle bir harekatın amacı, Hamas hükümetini işlemez duruma getirmeyi ve hatta Gazze'de bir rejim değişikliğine kadar götürmeyi de kapsamalı.

Dışişleri Bakanlığı da yurt dışına temsilciler göndererek, dünyaya "İsrail, bir daha dönme niyeti olmaksızın 2005 yılında Gazze'den çekildi. Ancak, devam eden terörist saldırılar, ülkeyi başka bir çözüm yolu bırakmayacak duruma soktu" mesajını verecek.

İsrail, ayrıca Hamas'ın elinde olduğu iddia edilen füzelerin İran'dan getirildiğini dünya devletlerine anlatmayı planlıyor.

AA



Bu haber 378 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    12,484 µs