En Sıcak Konular

İsrail'de tuhaf söz: Filistinliler büyük bir soykırımı davet ediyor

29 Şubat 2008 15:46 tsi
İsrail'de tuhaf söz: Filistinliler büyük bir soykırımı davet ediyor Son iki günde düzenlediği saldırılarla 33 Gazzelinin ölümüne neden olan İsrail, Filistinlileri 'soykırım'la tehdit etti.

İsrail Savunma Bakan Yardımcısı Matan Vilnai, Hamas'ın kontrolündeki Gazze Şeridi'nden roket saldırıları düzenleyen Filistinlilerin soykırıma davetiye çıkardığını söyledi. Ordu Radyosu'na konuşan Vilnai, "Kassam saldırıları yoğunlaştıkça ve roketlerin menzilleri arttıkça "şoah"a davetiye çıkarıyorlar, çünkü kendimizi savunmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

İsrailli yetkilinin Filistinlileri, soykırım anlamında kullanılan 'şoah'la tehdit etmesi büyük yankı uyandırdı. Hamas yetkilisi Sami Ebu Zuhri, "Filistin halkını öldürüp yakmak isteyen yeni Nazilerle karşı karşıyayız" açıklamasını yaptı. Matan Vilnai ise sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada 'şoah' kelimesini 'soykırım' değil, 'felaket' anlamında kullandığını savundu.

İsrail ordusunun iki gündür düzenlediği saldırılarda 5'i çocuk 33 Filistinli hayatını kaybetti. Gazze Şeridi'nden fırlatılan roketler ise 1 İsraillinin ölümüne neden oldu.

Roket saldırıları nedeniyle İsrail kamuoyundan gelen baskı Tel Aviv'i Gazze'ye yönelik operasyon düzenlemeye zorluyor. İsrail basını, kapsamlı operasyon için hazırlık yapıldığını, fakat bunun hemen gerçekleşmeyebileceğini bildiriyor. Gazze Şeridi'ndeki Filistin Başbakanı İsmail Heniyyei ise İsrail'in bölgede geniş çaplı operasyon tehdidini, 'delilik' olarak nitelendirerek, "Halkımız gerçek bir savaşla karşı karşıya" dedi.

VİLNAİ'NİN SÖZCÜSÜ: "SOYKIRIM DEĞİL, FELAKET DEMEK İSTEDİ"

İsrail Savunma Bakan Yardımcısı Matan Vilnai'nin sözcüsü, bakanın "holokost" sözüyle "felaket" demek istediğini, bu kelimeyi "soykırım" anlamında kullanmadığını söyledi.

Vilnai, ordu radyosuna yaptığı açıklamada, "Kassam füzesi saldırıları yoğunlaştıkça Filistinlilerin büyük bir soykırımı davet ettiklerini" söylemişti.

Ancak Vilnai'nin sözcüsü, yaptığı açıklamada, "Sayın Vilnai 'felaket' demek istiyordu. Hiçbir şekilde soykırımı anıştırmak istememişti" dedi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Arye Mekel de Vilnai'nin konuşmasında Musevice "shoah" kelimesini sarf ettiğini, bu kelimeyi "felaket" veya "facia" anlamında kullandığını, holokost (soykırım) anlamında kullanmadığını söyledi.

Hamas yetkilisi Sami Ebu Zühri ise Vilnai'nin sözleri hakkında, "Filistin halkını öldürmek ve yakmak isteyen yeni Nazilerle karşı karşıyayız" dedi.

Filistin füzelerinin çarşamba günü bir İsraillinin ölümüne yol açmasının ardından, İsrail'in son iki gündür yaptığı hava saldırılarında 32 Filistinli ölmüştü.
 
 
zaman



Bu haber 350 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,516 µs