ABD dedi diye mi? | " /> ABD dedi diye mi? | "/>

En Sıcak Konular

Muhalefet sert çıktı: ABD dedi diye mi?

29 Şubat 2008 15:22 tsi
Muhalefet sert çıktı: ABD dedi diye mi? Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a düzenlediği operasyonu sürpriz bir şekilde sonlandırması muhalefetin tepkisini çekti. MHP, operasyonun devam etmesini beklediğini açıklarken, en sert tepki CHP'den geldi...

CHP Grup Başkanvetili Kemal Kılıçdaroğlu, Irak'ın kuzeyindeki teröristlere karşı yürütülen operasyonların durdurulduğuna ilişkin haberler için, "Bu sorunun ilk muhatabının Sayın Başbakan olması lazım. Eğer Sayın Başbakan şu ana kadar susuyorsa suskunluğunun nedenini de öğrenmemiz lazım" dedi.

ABD'li yetkililerin Türkiye'ye geldiğini, çeşitli çevrelerle konuştuğunu, yetkililerin de "Afganistan'dan henüz ABD'nin çekilmediğini, onlar çekilirse biz de çekiliriz" dediklerini gazetelerden okuduğunu ifade eden Kılıçdaoğlu, "Eğer Sayın Başbakan niçin geri çekildiğimizi kamuoyuna doyurucu bir şekilde açıklarsa biz de öğrenmiş oluruz. Ama bu çekilme ABD'nin telkini ile olmuşsa, ABD'nin güdümünde Kuzey Irak'a girdik, onların isteği üzerine de çıkıyoruz demektir" diye konuştu.

MHP: Operasyonun devam etmesini istiyoruz

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kara operasyonun sona erdiğine" ilişkin haberlerle ilgili Genelkurmay Başkanlığının açıklamasının beklenmesi gerektiğini söyledi.
Varsayımlar üzerine konuşma yapmak istemediğini dile getiren Şandır, "Ama MHP olarak PKK'nın kökünü kazıyıncaya kadar bu operasyonun devam etmesini ve sonuç alınmasını istiyoruz, öyle olacağını da ümit ediyoruz" dedi.
Şandır, ABD Başkanı George Bush ve ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in harekatın süresine ilişkin yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine de "Buna karşılık Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanımızın bir açıklaması oldu. Türkiye yetkililerinin açıklamalarına inanmak durumundayız" diye yanıtladı

DSP'li Zeki Sezer

ABD Başkanı Bush'un Türkiye'nin Irak'ın kuzeyine yönelik kara harekatını kısa sürede bitirmesi gerektiği yönündeki açıklamalarını değerlendiren DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye'nin, sonuç alıncaya kadar bölgeden çıkmaması gerektiğini söyledi. AKP iktidarının şimdiye kadar dışardan gelen baskılara boyun eğdiğini belirten Sezer, “Türk halkı artık boyun eğmeyeceğini gösterdi. Meclis'in sınır ötesi operasyon yapma yetkisi vermesiyle başlayan süreci, sonuç almadan geri döndürmek doğru değil, mümkün de değil. Kusura bakmasın sayın Bush" diye konuştu.

Emekli Büyükelçi Kandemir: Akılcı bir karar değil

Emekli Büyükelçi Nüzhet Kandemir, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği kara harekatını bitirme kararı alınmasının askeri açıdan akılcı bir karar olmayacağını söyleyerek şöyle konuştu:
“Eğer hükümet ABD Milli Savunma Bakanı ve Başkan Bush'un beyanlarından sonra siyası bir karar almışsa bu işin boyutunu değiştirir. Askeri bağlamda şu an için Genelkurmay da kesin açıklama yapmadı ve bir takım değişiklikler olabileceği mesajları veriyor. Görebildiğim kadarıyla ABD baskıları sonucu operasyon hakkında siyası karar almışsa, bu karar genel Türkiye'nin menfaatleri açısından faydalı bir karar olmayacaktır. Benim geçmiş tecrübelerim gösterdiğine göre bu operasyonlar bir kez bitirilp geri çekildikten sonra gir-çık şeklindeki operasyonlar fevkalede etkisiz bir şekle dönüşür ve bir kez daha böyle bir operasyon başlaması mümkün olmaz. O bakımdan buna son verildiği taktirde, hiç kuşkum yok ki çeşitli çevrelerin baskılara hükümet boyun eğmek durumunda kalmıştır. Bu da Türkiye'nin inandırıcılığını sarsacaktır. Bu siyasi kararın Türkiye'ye getirisinden çok götürüsü olacaktır. Herhangi bir beklentiye kendimizi kaptırmamız ve bu iş bittikten sonra tekrar bir operasyon gerçekleştirilecek diye düşünmek hayalcilik olur."

İçişleri Bakanı: Söyleyecek birşeyim yok

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türk silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonun sona erip, ermediğine ilişkin soruya, “Şu an söyleyecek bir şeyim yok" yanıtını verdi.
Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu Başbakanlık Yeni Bina'ya geldi. Girişte operasyonun bittiğine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Atalay, “Şu an söyleyecek bir şeyim yok" dedi

AA



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,281 µs