En Sıcak Konular

Kaos toplantısında sadece 30 rektör!

29 Şubat 2008 08:09 tsi
Kaos toplantısında sadece 30 rektör! Toplantıda 30 rektör bulunurken, bu rektörlerin 23'ünün görev süresinin Temmuz ayında dolacak olması dikkat çekti.

Özgürlüğü uygulayın diyen Özcan'ı istifaya çağırdılar


198 üyesi bulunan ÜAK'ın olağanüstü toplantısına çok sayıda rektör katılmadı. Rektörlerden bazıları sadece temsilci göndermekle yetinirken, 198 kişinin çağrıldığı toplantıya 115 üye katıldı.Toplantıda 30 rektör bulunurken, bu rektörlerin 23'ünün görev süresinin Temmuz ayında dolacak olması dikkat çekti. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen Üniversitelerarası Kurul olağanüstü toplantısının ardından Başkan Prof. Dr. Mustafa Akaydın, toplantıya ilişkin bildiriyi okudu Bildiride, YÖK Başkanı Özcan'ın son dönemde rektörlere yönelik olarak sık sık soruşturmadan sivil amirliğinden söz ederek baskı yapmaya çalıştığı savunuldu. Bildiride, “Sayın Yükseköğretim Kurulu Başkanı bu davete uymadığı takdirde Sayın Cumhurbaşkanımız'dan üniversitelerimizin içine düşürüldüğü kaosun daha da büyümemesi ve Yükseköğretim Kurulu'nda hukukun üstünlüğünün geçerli kılınması için kendisini görevden almasını arz ederiz” denildi. Akaydın, “YÖK Başkanı'nın Anayasa değişikliğinin doğrudan uygulanması gerektiği söyleminin hukuki açıklaması olamaz” dedi.

GÖREVİMİZ DEĞİL AMA TOPLANDIK

“Üniversiteler ciddi bir sıkıntı yaşarken üniversiteleri toplantıya çağırması gereken YÖK Başkanı'ydı. Bugün yaptığımız toplantı hiçbir başka kurum kalmadığı için yapılan bir toplantıdır” diyen Akaydın, “ÜAK'nın bu gündemle bir toplantı yapmak görevleri arasında değildir. Ancak gerekçelerimiz var” diye konuştu.

Akaydın gerekçeyi, “T.C. üniversitelerinde çok ciddi bir sorun varsa, üniversitelerde çok ciddi kaos yaşanıyorsa ve bu durum eğitim akışını etkiler hale gelmişse, çağdaş, uygar, laik öğrenciler yetiştirmemize engel hale gelmişse elbette ÜAK toplanacak ve bu konudaki görüşlerini açıklayacaktır” sözleriyle açıkladı.

Aile boyu CHP'li çıktı

Başörtüsü yasağının bayraktarlığını yapan Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın CHP'li olduğu ortaya çıktı.

Deniz Baykal, Akaydın'ı 28 Mart 2009'da yapılacak seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday göstermeye hazırlanıyor.

BABASI CHP'Lİ ESKİ VEKİL

Çorum'lu olan Prof.Dr. Mustafa Akaydın'ın babasının da CHP'nin eski milletvekillerinden olduğu ortaya çıktı. Mustafa Akaydın'ın babası Emekli Kurmay Albay Ali Rıza Akaydın'ın CHP Çorum İl Başkanlığı'nın yanısıra 17. dönem Çorum Milletvekili olarak görev yaptığı ortaya çıktı. Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın ablası Leyla Özhan'ın ise 22 Temmuz seçimlerinde CHP'den milletvekili adayı olduğu ortaya çıktı. 22 Temmuz seçimlerinde CHP'nin Çorum'dan 4. sıra adayı olan Leyla Özhan Meclis'e giremedi. Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın 28 Mart 2009'de yapılacak seçimlerde CHP'den Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.


samanyoluhaber



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,259 µs