Zap'tan çıkış yok! | " /> Zap'tan çıkış yok! | "/>

En Sıcak Konular

Zap'tan çıkış yok!

29 Şubat 2008 08:07 tsi
Zap'tan çıkış yok!
Sınır ötesi kara harekatında en şiddetli çatışmaların yaşandığı Zap bölgesinde Mehmetçik kampın en stratejik kontalarını ele geçirdi. Harekatın 7. gününde Zap'ın Kanimasi ile Metinan kesimlerindeki şiddetli çatışmalarda çok sayıda teröristin öldürüldüğü

MEHMETÇİK KUŞ UÇURTMUYOR

Kara harekatının 3. gününde Zap'a giren komandolar günlerdir süren yoğun çatışmaların ardından dün kampın giriş kapısı olarak nitelendirilen en stratejik noktaları da ele geçirdi. Kampın ana karargahına giriş ve çıkış noktalarına zırhlı birlikler yerleştirildiği, ana karargahının bulunduğu bölgeye yeni komando timleri indirildiği öğrenildi. Kampın giriş çıkışının kontrol altına alındığı, destek için gelen teröristlerin ise helikopter ve uçaklarla dağıtıldığı kaydedildi.

'TESLİM OL' ÇAĞRISI YAPILIYOR

Dağlıca saldırısının emrini veren 'Ape Hüseyin' kod adlı Kadri Çelik'in öldürüldüğü, yine Dağlıca'nın planlayıcılarından 'Alişer' kod adlı Yücel Halis'in sıkıştırıldığı Zap bölgesindeki Çemço'da da çatışmalar sürüyor. Beş ayrı noktada yoğunlaşan çatışmalarda çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Bu arada, karlı dağlarda kıpırdayamaz hale gelen teröristlere 'Teslim ol' çağrısı yapılıyor. Kobra helikopterlerden Etkin Pişmanlık'tan yararlanmaları için bildiriler atılıyor.


7 terörist öldürüldü

Genelkurmay, sınırötesi harekatın 7'nci gününde 7 teröristin öldürüldüğünü, toplamda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 237'ye yükseldiğini açıkladı. Açıklamada, birliklerin sahip olduğu üstün kış teçhizatı ve alınan ilave tedbirler ile soğuk hava ve yağıştan etkilenmediği vurgulandı, bölgede yaşayanların kullandığı sivil altyapının tahrip edildiği yönündeki haberlerin ise doğru olmadığı kaydedildi.


Sınıra komando takviyesi

Çukurca'dan gün boyu kalkan helikopterler çatışmaların sürdüğü Zap ve Metinan'a komandolarla malzeme taşıdı. Birlikler obüs toplarıyla PKK hedeflerini önceki geceden dün sabaha kadar bombaladı. Van ve Hakkari'den 140 araçlık konvoyla gelen komandoların bir kısmı da sınıra kaydırıldı.

Şırnak'tan da sınıra 50 araçlık konvoyla komando sevk edildi. Bu arada Küpeli, Cudi ve Kato dağları ile Bestler Dereler bölgesine terörist sızması tespit edilince Kobra helikopterlerle mağaralar bombalandı. Teröristlerin varlığı tespit edilen Tunceli Ovacık ile Hozat dağlarına da özel timler indirildi.

yenişafak



Bu haber 451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,493 µs