PKK kentlere iniyor | " /> PKK kentlere iniyor | "/>

En Sıcak Konular

Vadi’den ‘derin bilgi’: PKK kentlere iniyor

28 Şubat 2008 22:50 tsi
Vadi’den ‘derin bilgi’: PKK kentlere iniyor Kurtlar Vadisi’nde ulusalcı çetenin reisi Büyük İskender, tasfiye edileceğini öğrenince emrindeki avukatlardan birini ‘önemli bir adrese’ suikast için gönderdi. Ama asıl bombayı örgütün lideri patlattı: Amerika bizi Irak’ta sattı.

Kurtlar Vadisi Pusu, 28. bölümüyle dün akşam ekrana geldi.

Dizinin has izleyicilerinin iyi bildiği üzere, yayınlanmaya başladığı günden bu yana gündemdeki konulara atıfta bulunma noktasında Vadi’nin menüsü bir hayli zengin. Dizinin yeni bölümünde K.Irak’a yönelik kara harekâtı sonrası PKK’nın izleyeceği strateji vardı.

Önce biraz ‘Yeni başlayanlar için Kurtlar Vadisi.’ Dizinin takipçilerinin iyi bildiği üzere, Kurtlar Vadisi’nde Türkiye’yi perde arkasından yönetenleri 4 büyük aile, ulusalcı çeteleri Zafer ve onun tasfiyesinin ardından İskender Büyük temsil ediyor.

Vadi’de terör örgütü PKK ise adı bugüne dek hiç anılmayan Başkan, İstanbul sorumlusu Muro ve biraz akıldan eksik olan sağ kolu Çetin tarafından temsil ediliyor.

Polat Alemdar ise, hepimizin bildiği üzere Devleti Ali’ye zarar gelmemesi için her dem çırpınan eski istihbaratçı, yeni (?) modern kahraman. Soru işareti koydum zira Polat’ın arkasındaki gücü de, bağlantılarını da, elinin uzandığı yerleri de tam olarak bilmiyoruz.

Dizide Türkiye bir satranç tahtası olarak resmediliyor. Bu saydığım oyuncular ise oyuncular. Fil de belli, at da, şah da. Arada piyonlar da var ama onları saymadım.

Gelelim tekrardan en başa. Pusu’nun 28’ini bölümünde ‘dananın iki kuyruğu’ birden koptu. Esasında tam olarak da kopmadı. Ama kopmaya ramak kaldı desek yeridir.

Dizide Polat’ın da, memleketin de başına bela olan iki güçten biri PKK, öteki ulusalcı çeteler. PKK’nın liderlerinden biri olan Başkan, ağzından baklayı çıkardı. Türkiye’nin Kuzey Irak’a operasyon düzenlediğini anımsatan örgüt lideri, adamı olan Muro’ya, “Hazırlık yap. Kentlere inip eylemler yapacağız’ talimatı verdi.

Ergenekon’un Vadi’deki temsilcisi çetenin lideri İskender Büyük ise gene esti gürledi. Triplerinden anlaşıldığı kadarıyla kökleri derinlerde, eski bir istihbaratçı olan İskender, Ankara’dan tasfiye edileceği haberini alınca küplere bindi.

Maraş’ı, Malatya’yı, Konya’yı ve Sivas’ı hatırlatan İskender, önce ‘Bu ülkeyi kan gölüne çeviririm’ deyip mesajını verdi; ardından da emrindeki avukatlardan birini ‘önemli bir adrese’ suikast için gönderdi.

Avukat Cem, bölümün finalinde resmi bir kuruma girdi ve yargı mensubu olduğu anlaşılan devlet görevlilerine rastgele ateş etti. Cem'i Alparslan Arslan, gideceği adresi ise Danıştay diye yorumlayanlar yanılabilir. Zira Vadi'nin senaristleri bugüne dek hiç arkasına dönüp bakmadı. Olayın renginin başka olması muhtemel.

Üstelik de Polat'ın ele geçirdiği füzelerle İskender Büyük ne yapacaktır? Vadi’de havanın pusu iyice yere indi.

www.iyibilgi.com özel Ömer Çakkal



Bu haber 2,247 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,339 µs