Irak'ın gazını aldı | " /> Irak'ın gazını aldı | "/>

En Sıcak Konular

Türkiye, Irak'ın gazını aldı

28 Şubat 2008 21:08 tsi
Türkiye, Irak'ın gazını aldı Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Davutoğlu başkanlığındaki Türk heyeti, Bağdat'ta Iraklı ve Amerikalı yetkililerle görüşerek Irak'taki PKK faaliyetleri hakkında belgeler sundu. Temaslar olumlu, karşı cepheden ciddi bir itiraz yok.

Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Bağdat'ta görüştükleri Iraklı ve Amerikalı yetkililerin terör örgütü PKK'nın ortak sorun olduğunu dile getirdiklerini belirtti.

Bağdat'ta temaslarını tamamlayan Türk diplomatik heyetinin başkanı Davutoğlu, heyetin temaslarıyla ilgili genel bir değerlendirme yaptı.

Davutoğlu, Amerikalı ve Iraklı yetkililerle yaptıkları görüşmelerde, Türkiye'nin, terör örgütü PKK'ya karşı düzenlediği operasyonları ve bölgeye bir daha dönmemek üzere bölgeyi PKK'dan temizledikten sonra Iraklılara bırakmak istediğini anlattıklarını ve Irak tarafının bunu anlayışla karşıladığını ifade etti.

Davutoğlu, görüştükleri bütün tarafların terör örgütü PKK'nın ortak sorun olduğunu dile getirdiklerini ve Irak tarafına, sözde vurulduğu iddia edilen köprülerin fotoğraflarını ve birtakım belgeleri sunduklarını söyledi.

Ahmet Davutoğlu ayrıca, geçen salı günü bazı Iraklı bakanların, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesi harekatına dair yaptıkları olumsuz açıklamaların, Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin ülkede olmamasından kaynaklandığı sonucuna varıldığını kaydetti. Bu arada Türk heyeti, Bağdat'taki temaslarında Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Irak Cumhurbaşkanının Yardımcılarından Sünni Tarık El Haşimi ve Şii Adil Abdulmehdi'nin yanı sıra ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker ve Koalisyon Kuvvetleri Komutanı Orgeneral David Petraeus'la görüştü.

AA



Bu haber 452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,014 µs