En Sıcak Konular

Peşmergenin PKK'yı karşılama anı / foto galeri

28 Şubat 2008 16:30 tsi
Peşmergenin PKK'yı karşılama anı / foto galeri Sınır ötesi kara operasyonuyla köşeye sıkışan PKK militanları, 'sivil vatandaşın geçiş yolu' iddiasıyla vurulmasına tepki gösterilen yıkık köprüde peşmergeyle karşı karşıya geldi.


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kuzey Irak'ta düzenlediği sınır ötesi kara operasyonunda tamamen köşeye sıkışan PKK militanları, 'sivil vatandaşın geçiş yolu' iddiasıyla vurulmasına tepki gösterilen yıkık köprüde peşmergeyle karşı karşıya geldi.

Geçen hafta sonunda Diyarbakır 2'inci Taktik Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan savaş uçaklarının bombardımana tutarak imha ettiği köprünün üzerinde kaçmaya çalışan örgüt üyelerine, peşmergeler tarafından izin verilmedi.

Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Yönetim'in 'sivil halkın geçiş noktası' dediği, ancak TSK'nın, 'terör örgütü PKK militanlarının örgüt kamplarına çıkan yolda geçiş güzergahı' diye açıklama yaparak F-16'larla vurduğu aynı köprüde, PKK militanları ile peşmergeler karşı karşıya geldi.

PEŞMERGENİN TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYELERİ İLE KARŞILAŞMA ANININ KARELERİ








Amedi, Avaşin, Hakurk ve Kandil civarlarındaki sığınaklarla irtibatı sağlayan köprü olarak gösterilen Zap Çayı üzerindeki Balında Köprüsünde, peşmerge PKK'lılara geçit vermedi. PKK'lı teröristlerin, yoğun çatışmalardan bunalarak kaçmaya çalıştığı tahmin ediliyor.
2. Ordu Komutanlığı sevk ve idaresinde Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı birlikleri tarafından yürütülen kara harekatının 7. gününde, vurulan köprü üzerinden Amediye ve Dohuk istikametine kaçmaya çalışan teröristlerin, TSK tarafından daraltılan çemberden kurtulmak için kamp değiştirdiği ve oldukça tedirgin oldukları gözlendi. İHA muhabirinin kaç kaybınız var sorusuna teröristler, 'bilgi yok' ºeklinde cevap verdi.
Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Hükümet, Diyarbakır 2'inci Taktik Ana Jet Üs Komutanlığı'na bağlı F-16'lar tarafından PKK militanlarının geçiş güzergahı olarak kullandığı gerekçesiyle Dohuk'a bağlı Amediye, Şirye, Şeladize ve Rekan bölgelerini birbirine bağlayan Balında Köprüsünün de aralarında bulunduğu 4 köprüyü vurmasına tepki göstermiş, bu köprüleri sivil halkın kullandığını iddia etmişti.

Ancak, 'sivil vatandaşların kullandığı' öne sürülen yıkık köprüden bugün PKK'lı teröristler geçiş yaparken Peşmerge engeline takıldı.

 Haber 7



Bu haber 894 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,919 µs