En Sıcak Konular

Ses kaydı nerede yapıldı?

28 Şubat 2008 11:28 tsi
Ses kaydı nerede yapıldı? Görüntü paylaşım sitesi Youtube'da yayınlanan ve YÖK eski başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e ait olduğu iddia edilen ses dosyası, dinleyenleri hayretler içinde bırakmıştı. Yeni Şafak yazarı Taha Kıvanç, ses kaydının nerede yapıldığına dair bomba bir iddi

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde kaydedildiği anlaşılan konuşmada, Teziç, Abdullah Gül'ün seçilmesi halinde suikast yapılacağını ima ediyor. Ses kasetinde Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e hakaretlerde bulunuyor.

Dün konuyu köşesine taşıyan Yenişafak gazetesi yazarı Taha Kıvanç, konuşmanın yapıldığı yerle ilgili olarak ilginç bir iddiayı gündeme taşıdı. Kıvanç'ın yakın arkadaşına göre konuşma, 'mason locası'nda yapılmış ve 'biri kaydetmiş'.

 Çankaya yolunda kaza olur!

Ses kaydında şu ifadeler yer alıyor: "O bildiri (e-muhtıra) orada duruyor. Web sayfasında da duruyor, açıp okuyun onu. Genelkurmay'ın metni orada duruyor. Tankla tüfekle yürümeye lüzum var mı? Hadi bakalım sıkıysa Çankaya'ya birini bindirsin arabaya da yemin ettirip göndermeye kalksın. Yolda kaza olur. Yolda kaza olur, elektrik kesilir... Neler olur. Olmaz. Olmayacağını gösteriyor. Yani yapamazsın bunu."

Genelkurmay'ın internet sitesinde 27 Nisan'da yayınlanan bildiri hakkında da konuşan Teziç, bildiriyi duyunca oh çektiğini anlatıyor: "Ben hep geç yatarım, bir buçuktan önce yatmam. Öyle kurulmuş benim tempom. Saat 11.30 dedim şunu kapatayım. Biraz bir şeyler var onlara bakarken son dakika dikkat dikkat diyor. Alttan kırmızı şerit geçiyor. Genelkurmay'ın açıklaması deyince oturdum... Habertürk ilk defa verdi, diğer kanallara baktım ooo, ondan sonra telefonlar başladı. Saat iki buçuk üçe geliyordu oh dedim, çektim fişi ve telefonu sonra yattım."

Teziç, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a da gözdağı veriyor ve 28 Şubat hatırlatması yapıyor: "Büyükanıt öyle bir adam değil. Napar tabanı onu biliyor musunuz? Tabanı tutmak orada çok zor olur. Yüzbaşısı, binbaşısı çıkıverir tanklarının başına Allah korusun, daha büyük badire olur, onun için çıkmaması en iyisidir. Ama çıkabilmek şeyi, düşüncesi de yeter bunlara. 28 Şubat'ı yaşadık."

İşte o iki ses kaydı...

 



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,743 µs